Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Geen ervaring/Starter

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

24 tot 32 uur

Meer dan 32 uur


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen


Salaris indicatie:

€0 - €5972



Contactgegevens

Adres:

RUD Zeeland

Stadhuisplein 1

4531 GZ Terneuzen

Nederland


Postadres:

Postbus 35

4530 AA Terneuzen

Nederland


Contactpersoon:

Dhr. Alexander Bareman

0115-455000



www.rud-zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202410180048

Solliciteer

Specialist externe veiligheid

RUD Zeeland - Terneuzen, stadhuisplein 1

Einddatum: zondag 17 november 2024

Wie zijn wij?

De Omgevingsdienst RUD Zeeland voert, namens de Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland, de taken uit voor vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) op het gebied van milieu en natuur. RUD Zeeland is een moderne werkgever van en voor milieuprofessionals. We werken zowel vanuit huis als op kantoor. We zijn ervaren in het opleiden van nieuwe medewerkers. Ook werken wij continu aan het effectief organiseren van de taken en het verbeteren van de kwaliteit van ons werk.

Wat doet de afdeling Vergunningen?

De afdeling schrijft vergunningen voor bedrijven met als doel het milieu te beschermen. Daarnaast ontwikkelen en toetsen we milieubeleid en voeren dit uit. Binnen de afdeling werken een afdelingshoofd, twee teamleiders, vergunningverleners, (administratief) juridisch medewerkers en medewerkers die zijn gespecialiseerd in, onder meer, externe veiligheid, lucht, geluid en bodem(sanering).

Wat ga jij doen?

Als specialist adviseer jij over ontwikkelingen waar externe veiligheidsaspecten een rol spelen. Voorbeelden zijn ruimtelijke ontwikkelingen bij bedrijven, havens en spoorwegen waarbij sprake is van transport en opslag van gevaarlijke stoffen met  risico’s  voor de omgeving. Je onderhoudt contacten met diverse organisaties, zoals gemeenten, provincie, adviesbureaus, particulieren en bedrijven. Jij participeert in landelijke projectgroepen, zoals het Landelijk Platform Veilige Leefomgeving. Daarmee ben jij betrokken bij het voorbereiden en ontwikkeling van beleid en het implementeren ervan. Jij  bent verantwoordelijk voor het actualiseren van het Register Externe Veiligheid (database voor activiteiten met gevaarlijke stoffen). Je krijgt volop de kans om jezelf als professional op het gebied van externe veiligheid te ontwikkelen.

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante HBO opleiding, bijvoorbeeld HBO Milieukunde.
  • Je bent goed in plannen en organiseren
  • Je bent standvastig en zelfverzekerd in onderhandelingen en gesprekken
  • Je kunt belangen afwegen en keuzes maken
  • Je kunt projectmatig werken
  • Je beschikt over analytisch vermogen
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B

Het is een pré als jij:

  • Kennis hebt van wet- en regelgeving over externe veiligheid en omgevingsveiligheid (waaronder de Sevoso- richtlijn, Omgevingswet en PGS richtlijnen)
  • Jij ervaring hebt met het beoordelen en doorrekenen van kwantitatieve risico analyses (QRA’s) en het beoordelen van veiligheidsrapporten

Wat als jij slechts deels kan voldoen aan de hierna genoemde functie-eisen, maar toch geïnteresseerd bent in deze functie? Schroom dan niet om toch te solliciteren. Bij gebleken geschiktheid word jij dan ‘aankomend specialist externe veiligheid’.

Wat bieden wij?

Een functie bij een relatief jonge organisatie die volop in ontwikkeling is. Momenteel staat de RUD aan de vooravond van grote organisatorische wijzigingen en een verhuizing meer noordelijk binnen Zeeland. Bij de RUD Zeeland heerst een informele sfeer en de lijnen tussen de medewerkers en het management zijn kort. Wij zorgen ervoor dat je zorgvuldig wordt ingewerkt en bieden alle ruimte voor het volgen van opleidingen en trainingen. Jij krijgt alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De functie valt in salarisschaal 10 voor de aankomend specialist externe veiligheid maximaal 5.133,31 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Voor de ervaren specialist externe veiligheid geldt salarisschaal 11 maximaal 5.972,80.  Bovenop je bruto maandsalaris ontvang je een Individueel Keuzebudget van 22,37%. Het aanvangssalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Contactinfo

Voor vragen over de functie kun je terecht bij Ad Vos, Teamleider Vergunningverlening 06-51203012 of via email: aj.vos@rud-zeeland.nl. Wil je eerst meer informatie van de specialist die je gaat opvolgen, dan kun je contact opnemen met Andre Lindenbergh, email: aj.lindenbergh@rud-zeeland.nl of telefonisch 065120075.

Solliciteren

Je kunt solliciteren tot en met 8 november 2024. De vacature staat eerst intern open. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagochtend 15 november. 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.

 

Bekijk locatie