Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Financieel, Accounting


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen


Salaris indicatie:

€4667 - €6465



Contactgegevens

Adres:

Gemeente Terneuzen

Stadhuisplein 1

4531 GZ Terneuzen

Nederland


Postadres:

Postbus 35

4530 AA Terneuzen

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O

14-0115



www.terneuzen.nl/

Vacaturenummer:

V202410180043

Solliciteer

Senior financieel adviseur

Gemeente Terneuzen

Einddatum: woensdag 30 oktober 2024

Team Financiën heeft ruimte voor een senior financieel adviseur (36 uur per week) 

Als senior financieel adviseur krijg je de kans om beslissingen te sturen en hieraan direct bij te dragen. Jouw expertise, kennis en ervaring wordt gewaardeerd en je krijgt volop de ruimte om te groeien en te innoveren.

Jouw uitdaging

Als senior financieel adviseur neem je een centrale rol in bij het bewaken van het financieel meerjarenperspectief. Je bent medeverantwoordelijk voor het financiële beleid en vertaalt landelijke ontwikkelingen naar concrete acties die van toepassing zijn op Terneuzen.

Als contactpersoon voor het managementteam, het college van Burgemeester en Wethouders en de raad, stem je inhoudelijke financiële vraagstukken af en verzorg je de interne en externe informatievoorziening. Bestuurlijke wensen werk je uit tot financieel beleid. Je actualiseert de financiële kaders en richtlijnen, zoals de Financiële Verordening. Ook volg je de ontwikkelingen binnen het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) waarbij je verschillende scenario’s overweegt en hierin adviseert.

Verder kijk je mee in de circulaires van het gemeentefonds en help je deze vertalen naar de financiële gevolgen. Jouw focus ligt vooral op het sociaal domein. Je bent een onmisbare schakel tussen de complexe financiële en sociale vraagstukken. Je bent daarmee een belangrijke sparringpartner. Om de verbinding tussen financiën en beleid te versterken voer je strategische budgetgesprekken met de afdeling Samenleving en afdeling Middelen. Ook neem je deel aan begeleidingscommissies van Gemeenschappelijke Regelingen. 

Daarnaast draag je bij aan de verdere ontwikkeling van Planning & Control (P&C) documenten, zoals de kaderbrief, jaarstukken, begroting en perioderapportages samen met je collega’s van team Financiën. Je neemt het initiatief en zorgt voor de uitvoering en implementatie van verbetervoorstellen binnen het team. Samen met je collega’s geef je vorm aan het geven van financieel advies. Je fungeert als klankbord en inhoudelijk aanspreekpunt voor de financieel adviseurs en biedt hen zowel gevraagd als ongevraagd coaching en begeleiding. 

Kortom, in jouw nieuwe rol als senior financieel adviseur blink je uit in samenwerking, waarbij je jouw creativiteit en vermogen om verbinding te zoeken bijdragen aan een bestendig financieel beleid van de gemeente Terneuzen.

Jouw team

Bij het team Financiën werken 17 enthousiaste collega’s. Het team is onderdeel van de afdeling Middelen. Deze afdeling bestaat verder uit de teams Bestuur en Interne Zaken, I&A en Personeelszaken.

Jouw eigenschappen en competenties

Als senior financieel adviseur ben je in het bezit van coachende en verbindende kwaliteiten en heb je ervaring in het fungeren als klankbord zowel ambtelijk als bestuurlijk. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en de capaciteit om samen te werken met diverse interne en externe partijen. Je omschrijft jezelf als betrokken en je staat voor kwaliteit. Je bent in staat om mee te bewegen in de ontwikkeling naar verdere professionalisering van het team Financiën. 

Verder beschik je over:

  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring als financieel adviseur, bij voorkeur in het sociaal domein;
  • WO/HBO werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  • Je hebt kennis van en ervaring met de financiële kaders en wet- en regelgeving van een gemeente;
  • Je hebt sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe vraagstukken te vertalen naar concrete acties.

Ons aanbod

De gemeente Terneuzen is de grootste gemeente van Zeeland. Daar passen ambities bij van formaat en ingewikkelde keuzes. De ene na de andere uitdaging krijg je zo voorgeschoteld. Daar staat tegenover dat het zorgt voor een leuke en interessante afwisseling in je werk. En wij zorgen ervoor dat je volop de ruimte en het vertrouwen krijgt

om dat op jouw manier te doen! In uitdagingen, flexibiliteit, opleiding en ontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je daarom:

  • Een salaris van maximaal € 6.465,= bruto per maand (peildatum 1 oktober 2024) bij een werkweek van 36 uur [salarisschaal 11a]. Je beginsalaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Bij goed functioneren, zetten we de arbeidsovereenkomst na één jaar om in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Dit bouw je elke maand op. Je zet het budget naar eigen wens in. Bijvoorbeeld voor extra verlof, een fitness abonnement of extra salaris op het moment dat het jou goed uitkomt.
  • Een vergoeding voor je woon-werkverkeer van € 0,23 per gereisde kilometer en een thuiswerkvergoeding. 
  • Mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. We hebben een online leerplatform, Good Habitz, maar zijn ook benieuwd naar jouw persoonlijke wensen.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen, vergoeding van de tunnelkosten, verlof faciliteiten en gratis parkeermogelijkheid en toegang tot het zwembad.
  • Een goede werk/privé balans dankzij flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken door verstrekking van smartphone en laptop.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze Werken bij pagina. Laat je hier ook inspireren door verhalen van onze collega’s!

Solliciteer!

Pak je ruimte en stuur ons je sollicitatiebrief en cv via de knop ‘Solliciteren’. Wij bieden je de kans om je carrière bij ons een vliegende start te geven, of juist verder in te vullen met volop mogelijkheden!

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Jolien de Meulmeester, Teamleider Financiën. Dat kan via tel.nr. 06-51207994 of e-mail j.demeulmeester@terneuzen.nl 

Solliciteren kan tot en met 30 oktober 2024. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 12 november tussen 13:00 en 17:00 uur.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.