Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Projectmanagement


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202410100005

Solliciteer

Projectleider Zoetwater en Zuidwestelijke Delta

Provincie Zeeland

Einddatum: zondag 03 november 2024

Waarom is deze functie belangrijk?

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor Zeeland. We krijgen te maken met extremer weer, een warmer klimaat en een stijgende zeespiegel. Dit heeft impact op de beschikbaarheid van zoet water, dat van levensbelang is voor onze landbouw, natuur en industrie. De droogte van de afgelopen jaren heeft dit probleem alleen maar duidelijker gemaakt. Om Zeeland in de toekomst weerbaar te maken, is het Zeeuws Deltaplan Zoet Water (ZDZW) opgesteld. Het doel? In 2050 moet Zeeland bestand zijn tegen zoetwatertekorten.

Wij zoeken een projectleider die aan de slag gaat met het uitvoeren van dit plan en de toekomst van zoetwater in Zeeland veiligstelt.
 

Wat ga je doen?

Als Projectleider Zoetwater en Zuidwestelijke Delta:

  • Onderzoek je mogelijkheden om zoetwater naar Zeeland te halen, zoals zoetwaterbekkens en ontzilting. Je gebruikt bestaande gegevens en laat aanvullend onderzoek uitvoeren waar nodig.
  • Breng je in kaart welke watervragers er nu en in de toekomst zijn, en hoe deze te koppelen zijn aan de aanvoer van zoet water.
  • Verken je nieuwe projecten en kansen voor de aanvoer van zoetwater, en bepaal je de rol van de provincie hierin.
  • Ben je verantwoordelijk voor het gebiedsproces Volkerak-Zoommeer in de Zuidwestelijke Delta, waarbij je met partners een lange termijn visie voor het gebied ontwikkelt.
  • Houd je landelijke ontwikkelingen bij, zoals het Deltaprogramma en het Kennisprogramma Zeespiegelstijging, en vertaal je deze naar een regionale strategie voor Zeeland.
  • Adviseer je het provinciebestuur en het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta over technische en bestuurlijke oplossingen.

 

Hoe werk je?

Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het programma Energie en Klimaat. Daarnaast werk je veel met externe partners, zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, gemeenten, ZLTO, industrie en terrein beherende organisaties. Samen zorgen jullie ervoor dat de plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd en dat Zeeland klaar is voor de toekomst.
 

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een relevante WO-opleiding en ervaring met bestuurlijke processen.
  • Je hebt affiniteit met klimaatverandering en bij voorkeur specifieke kennis van zoetwaterproblematiek.
  • Je bent goed in het verbinden van mensen en ziet de samenhang tussen verschillende thema’s.
  • Je volgt actief ontwikkelingen op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau en zoekt de samenwerking op.
  • Daarnaast kun je schakelen tussen strategisch en tactisch niveau en ben je een sparringpartner voor je collega’s.

 

Wat bieden wij?

Een leerzame samenwerking met inspirerende collega’s die jou de ruimte en tijd geven om te groeien in je rol. Bovendien krijg je een Persoonlijk Budget voor Duurzame Inzetbaarheid van € 6.000,00 per 5 jaar, dat je volledig in kunt zetten om jezelf persoonlijk en/of professioneel te ontwikkelen. 

Daarnaast mag je rekenen op: 

  • een bruto maandsalaris tussen de € 4.232,00 en € 5.972 (schaal 11, cao Provincies) bij een fulltime dienstverband; 
  • een dienstverband van 36 uur per week;
  • een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je salaris;
  • de mogelijkheid om deels thuis te werken;
  • korting op je sportabonnement.

 

In je element bij de Provincie Zeeland

Wil jij werken op een plek waar je écht in je element bent? Bij Provincie Zeeland krijg je die kans! Vind je het leuk om bestuurders te adviseren of denk je liever na over oplossingen, bij ons draag je bij aan projecten die de regio versterken. Van het onderhouden van wegen tot het ondersteunen van culturele activiteiten, we werken samen aan een levendig Zeeland. Door weer en wind en met de voeten in de klei. 
 
We zoeken collega’s die samen met ons de uitdagingen aangaan en de toekomst van Zeeland willen vormgeven. We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen. 
 
Kom ook in je element en ontdek de mogelijkheden bij de Provincie Zeeland!
 
Wil jij bijdragen aan de toekomst van Zeeland en het oplossen van zoetwateruitdagingen? Solliciteer dan nu en werk met ons mee aan een weerbaar en toekomstbestendig Zeeland.

Voor inhoudelijke vragen over deze rol kun je contact opnemen met Jeroen Verbeek, Poulemanager, T: 06 50419154, E: j.verbeek@zeeland.nl

Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Reinier Wondergem, Corporate Recruiter via recruitment@zeeland.nl 

Je kunt reageren op deze vacature tot en met 3 november 2024. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 8 november in de middag.

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.