Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

HR, Training, Opleiding


Dienstverband:

Tijdelijk


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Schouwen-Duiveland



Contactgegevens

Adres:

Gemeente Schouwen-Duiveland

Laan van St. Hilaire 2

4301 SH Zierikzee

Nederland


Postadres:

Postbus 5555

4300 JA Zierikzee

Nederland


Contactpersoon:

PSA Schouwen-Duiveland

0111-452171



www.schouwen-duiveland.nl/

Vacaturenummer:

V202410070032

Solliciteer

HR Business partner

Gemeente Schouwen-Duiveland - 4301SH, Zierikzee

Einddatum: vrijdag 06 december 2024

Schouwen-Duiveland is een levendige toeristische Zeeuwse gemeente die het hele jaar door mensen inspireert en verbindt met de dynamiek van water, land, natuur en cultuur. Samen streven we naar een prettige omgeving om te werken, recreëren en leven. Binnen het team P&O hebben wij een vacature voor een HR Business Partner (HR BP) in Zierikzee voor 32-36 uur in de week. Een senior functie waarin jij de strategische partner bent van het strategisch management binnen onze organisatie. Een rol waarin jouw strategisch denken, communicatieve vaardigheden en ervaringen in HR-beleidsontwikkeling en projectmanagement jou succesvol maken. Vanuit jouw functie ben jij zichtbaar binnen en buiten onze organisatie en werk jij samen met veel verschillende organen. Met jouw collega’s draag jij zo bij aan optimale dienstverlening naar onze inwoners en een mooi en krachtig Schouwen-Duiveland.

Waarom wil je bij ons werken?
  • Je krijgt een functie (van 32-36 uur) waarin je direct invloed hebt op onze organisatie en daarmee op de inwoners van Schouwen-Duiveland.
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar met een tijdelijke aanstelling, met de intentie voor vast.
  • Afhankelijk van je ervaring ontvang je een brutosalaris tot maximaal € 6.072,- bij een 36-urige werkweek (functieschaal 11, peildatum 1 oktober 2024).
  • Je bouwt een Individueel Keuzebudget (IKB)op van 17,05% van je brutoloon, dat je kunt gebruiken voor extra inkomen, extra verlof, een fiets of een fitnessabonnement.
  • Je hebt de mogelijkheid om te werken volgens 'onze manier van werken', waarbij je in onderling overleg bepaalt waar en wanneer je werkt (hybride).
  • We streven naar een cultuur waarin we voortdurend werken aan de professionalisering van onze organisatie en medewerkers zodat we aansluiten op actuele ontwikkelingen en deze zo mogelijk voor te zijn.
  • Daarnaast biedt de gemeente Schouwen-Duiveland uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een reiskostenvergoeding, opname in het ABP-pensioenfonds, een laptop en telefoon, evenals uitgebreide verlofmogelijkheden.

Wat ga je doen?
Als senior binnen HR-advies ben jij als HR BP de strategisch partner van het strategisch management. Jij schakelt met veel verschillende teams binnen en buiten onze organisatie, zoals het concern-MT, afdelings-MT’s, het college, het Lokaal Overleg (LO, overleg met vakbonden), de ondernemingsraad (OR), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en natuurlijk je eigen HR-collega’s. Van dag tot dag heb je verschillende taken die als volgt omschreven kunnen worden:
  • Je levert HR-advies en expertise in diverse dossiers met een integrale blik. Zodoende bouw je aan duurzame relaties met het management.
  • Om tijdig risico’s te signaleren analyseer je HR-data en ondersteun je bij het implementeren van beheersmaatregelen.
  • Je coacht en begeleidt veranderingen op individueel, team- en afdelingsniveau.
  • Als senior HR-specialist draag je bij aan organisatie brede HR-beleidsontwikkeling; vertaal je interne ontwikkelingen naar beleid; en draag je zorg voor de PDCA-cyclus van interne personeelsregelingen.

Wie ben jij?
Voor het succesvol vervullen van de functie HR BP zijn een aantal competenties en ervaringen essentieel.

Competenties
  • Strategisch denken: In staat om strategisch advies te geven en oplossingen te bieden die bijdragen aan de lange termijndoelen van de organisatie.
  • Analytisch vermogen: Het vermogen om HR-data te analyseren en hieruit trends en risico's te signaleren die relevant zijn voor de organisatie.
  • Leiderschap en coaching vaardigheden: Ervaring met het begeleiden en ondersteunen van veranderingen op individueel, team- en afdelingsniveau.
  • Communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit: Sterke mondelinge en schriftelijke communicatie skills, met het vermogen om effectief te schakelen tussen verschillende interne en externe stakeholders.
  • Relatiemanagement: Sterk in het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met managementteams en andere relevante partijen.

Ervaringen
  • Ervaring in HR-beleidsontwikkeling: Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van HR-beleid, passend bij de strategische doelen van de organisatie.
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving: Grondige kennis van arbeidsrecht, regelgeving binnen de publieke sector, en de rollen van belanghebbenden zoals OR en LO.
  • Minimaal 5-7 jaar ervaring in een Senior HR-adviesfunctie: Bij voorkeur in een vergelijkbare (overheids-)organisatie, met aantoonbare ervaring als strategisch partner van het management.

Contact
Heb jij na het lezen van deze vacature nog vragen over de functie of over de procedure? Stel ze zeker! Dit kan aan Leonie Boot, Teammanager P&O en JZ, 0111-452 490 of aan Hellen de Rijke, P&O adviseur, 0111-452 341.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een beoordeling van motivatie & CV en een eerste en een tweede (verdiepende) gespreksronde. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor deze vacature hebben we geen vastgestelde einddatum om te solliciteren. Als je geïnteresseerd bent, nodigen we je uit om zo snel mogelijk te reageren. Zodra we geschikte kandidaten vinden, zullen we hen direct uitnodigen voor een gesprek. Als we denken dat we een geschikte match hebben gevonden, wordt de vacature van de website gehaald. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Bekijk locatie