Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Vast


Uren:

16 tot 24 uur

24 tot 32 uur

Meer dan 32 uur


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen


Salaris indicatie:

€0 - €4696



Contactgegevens

Adres:

RUD Zeeland

Stadhuisplein 1

4531 GZ Terneuzen

Nederland


Postadres:

Postbus 35

4530 AA Terneuzen

Nederland


Contactpersoon:

Dhr. Alexander Bareman

0115-455000



www.rud-zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202410040047

Solliciteer

Juridisch (administratief) medewerker

RUD Zeeland - Terneuzen

Einddatum: vrijdag 25 oktober 2024

Als je bij ons, Omgevingsdienst RUD Zeeland, werkt, verwacht dan een inspirerend, stimulerend en informeel werkklimaat. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Er wordt hard gewerkt, we houden van een inhoudelijke uitdaging en hebben plezier in ons werk. Wist je dat we tijd- en locatieonafhankelijk werken? Zo kun je vanuit huis werken, bij ons op kantoor in Terneuzen, of bij één van de andere beschikbare locaties in heel Zeeland. Aan jou de vrijheid om je werktijden en -locatie af te stemmen op je persoonlijke situatie.Er is een fijne, informele sfeer en de lijntjes tussen de collega’s zijn kort. Je wordt uitgedaagd en gestimuleerd om je talenten te benutten en je te ontwikkelen – als professional en als mens.

Het team waar nu de vacature ontstaat bestaat uit milieuprofessionals die gespecialiseerd zijn in de afhandeling van milieuvraagstukken van bedrijven of overheidsinstanties. Dit kan zijn aanvragen, meldingen of adviezen. Het is belangrijk dat de binnengekomen vraagstukken goed geregistreerd en gemonitord worden waarbij een adequate en efficiënte afhandeling centraal staan. Je hebt daarin een belangrijke ondersteunende rol voor het team. Naast algemene administratieve werkzaamheden richt je taak zich specifiek op het beheren en verbeteren van het proces van adviesverzoeken met betrekking tot vergunningprocedures die lopen bij Belgische overheden.

Wat ga je doen?

Dit is wat je zoal doet en waar je verantwoordelijk voor wordt:

  • Je beheert het proces van adviesverzoeken met betrekking tot vergunningprocedures die lopen bij diverse overheidsinstanties in België.
  • Je adviseert over de ontwikkeling van (beleids)uitvoeringsinstrumenten, en doet voorstellen tot aanpassing van regelingen, procedures en systemen.
  • Je onderhoudt contacten met onze Belgische buurt-overheden, Rijkswaterstaat, Provincie en gemeenten over de Belgische adviesverzoeken.
  • Je neemt deel – ook als inhoudelijk – secretaris aan project- en werkgroepen. Je stelt vergaderstukken op, zorgt voor verzending en bewaakt afspraken en werkt genomen besluiten uit.
  • Je verzorgt het verzenden van stukken en het invoeren in RXMission (ons zaaksysteem)
  • Je behandelt verzoeken (bijvoorbeeld vergunningen) op het beleidsterrein, verricht onderzoek, toetst ingekomen stukken aan juridische kaders van relevante wet- en regelgeving en adviseert omtrent het verdere proces.
  • Je onderhoudt contacten met collega’s en aanvragers en voert overleg met collega’s en externen (bv. aanvragers) over de aanlevering van informatie en gegevens.
  • Je verzamelt in- en externe literatuur, beleidsnota’s, werkplannen e.d., bestudeert deze en vraagt nadere informatie op ten aanzien van knel- en aandachtspunten.

Algemene juridisch administratieve werkzaamheden verricht je niet alleen. Er zijn nog twee collega’s die ook specifieke taken op dit terrein hebben en op termijn richten wij ons op onderlinge uitwisseling van die taken.

Dit ben jij:

  • Je hebt bij voorkeur een juridische opleiding op HBO-niveau afgerond; denk hierbij aan HBO Rechten of Management, Economie en Recht, of beschikt over een gelijkwaardig opleiding op HBO-niveau.
  • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie
  • De RUD Zeeland werkt digitaal, je hebt dan ook affiniteit met het werken met digitale systemen
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Je toont in het werk duidelijk je expertise en professionaliteit.
  • Je bent nauwkeurig, analytisch, probleemoplossend en weet hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden.
  • Je werkt zelfstandig, bent transparant en collegiaal in een team.
  • Je bent contactvaardig en omgevingsbewust.
  • Je bent ervaren in het werken met verschillende modules uit het officepakket.

Dit bieden wij:

De functie valt in salarisschaal 9. Het maximumsalaris bedraagt €4696,79 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (salaristabel 1 september 2024). Bovenop je bruto maandsalaris ontvang je een Individueel Keuzebudget van 22,37%. Het aanvangssalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Afhankelijk hiervan kan het aanvangssalaris in een aanloopschaal zijn.We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, die we bij goed functioneren omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Over ons:

Omgevingsdienst RUD Zeeland voert taken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor onderdelen van de Omgevingswet. Zij doet dat in opdracht van de Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland. Omdat RUD Zeeland een jonge organisatie is, wordt continue gewerkt aan het effectief organiseren van de taken en het verbeteren van de kwaliteit. Daarnaast verwachten we op korte termijn een grote groei door te maken en dat betekent dat de mogelijkheid bestaat dat de aansturende taken van de teamleiders worden uitgebreid met meer taken op gebied van Personeel en Organisatie. Op dit moment is Omgevingsdienst RUD Zeeland gevestigd in Terneuzen. Dit kan over enkele jaren ook centraler in Zeeland worden. De reiskostenvergoeding woning-werk omvat ook de vergoeding voor de Westerscheldetunnel.

Hier ga jij aan de slag: de afdeling Vergunningen

Deze afdeling bestaat momenteel uit 2 teams; team vergunningen schrijft vergunningen voor bedrijven met als doel het milieu te beschermen. Daarnaast ontwikkelen en toetsen we milieubeleid en voeren dit uit. Het andere team voert specialistische taken uit, vaak als advisering naar de vergunningverleners. Binnen de afdeling werken een afdelingshoofd, twee teamleiders, vergunningverleners, (administratief) juridisch medewerkers en medewerkers die zijn gespecialiseerd in, onder meer, externe veiligheid, lucht, geluid en bodem(sanering).

Contactinfo

Voor algemene vragen over de functie kun je terecht bij Ina Groen (Afdelingshoofd) via email: icm.groen@rud-zeeland.nl of telefonisch: 06-13520458. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Hans van Kempen (Teamleider) via email: jgf.vankempen@rud-zeeland.nl of telefonisch: 06-51200696. 

Solliciteren

Solliciteren op deze functie kan door het sturen van je motivatie en cv via de knop ‘solliciteren’. Reageren kan tot en met 25 oktober 2024. 

 

 

 

 

 

Bekijk locatie