Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Afval, milieu 


Functiesoort:

Techniek


Dienstverband:

ZZP/Freelance/Interim


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen



Contactgegevens

Bezoekadres:

Wiertz Company

Oranjestraat 5

4571 HN Axel

Nederland


Contactpersoon:

Wiertz Company

088-1348300



www.wiertz.com

Vacaturenummer:

V202410030031

Solliciteer

Veiligheidskundige

Wiertz Company - 4542NN, Hoek

Einddatum: donderdag 21 november 2024

Voor onze opdrachtgever Indaver, een toonaangevende internationale afvalverwerker, zijn wij op zoek naar een Veiligheidskundige. Als specialist in Arbo & Veiligheid speel je een cruciale rol binnen de organisatie en draag je bij aan de veiligheid op de locatie in Hoek, waar gewerkt wordt met gevaarlijke afvalstoffen.

Wat ga je doen?
Als Veiligheidskundige ben je de drijvende kracht achter een veilige werkomgeving bij Indaver. Je bent het aanspreekpunt voor Arbo en veiligheid, vooral op de Seveso-locatie waar gevaarlijke stoffen worden verwerkt. Jouw taken zijn zowel strategisch als operationeel:
Advies en Verbetering: Je adviseert het management over veiligheidskwesties en doet verbetervoorstellen. Je coördineert en implementeert veiligheidsprogramma’s en -campagnes.
Veiligheidsrapporten en Inspecties: Je houdt het veiligheidsrapport up-to-date en bereidt de Seveso-inspecties voor, zodat alles voldoet aan de wettelijke eisen.
Process Safety Management: Je identificeert gevaren, analyseert risico’s en implementeert maatregelen om incidenten met gevaarlijke stoffen te voorkomen.
Incidentonderzoek en Risicobeoordeling: Je onderzoekt incidenten, doet aanbevelingen voor preventie, voert risicobeoordelingen uit en stelt verbeterplannen op.
Training en Coaching: Je coacht collega’s, organiseert veiligheidstrainingen en helpt teamleiders risico’s te herkennen en beheersen.
Communicatie: Je onderhoudt contact met externe toezichthouders en werkt nauw samen met interne teams om naleving van veiligheidsprotocollen te waarborgen.
Compliance en Audits: Je zorgt voor naleving van wetgeving en begeleidt audits, met focus op continue verbetering.

Wat kun jij?
Wij zoeken een ervaren veiligheidskundige die zich thuis voelt in een dynamische industriële omgeving. Je werkt zelfstandig en weet je adviezen goed over te brengen aan verschillende stakeholders. Verder beschik je over:
  • Een afgeronde HVK (Hogere Veiligheidskunde) opleiding of een vergelijkbaar diploma.
  • Kennis van risicomanagement en relevante wet- en regelgeving.
  • Ervaring met Process Safety en projectmatig werken.
  • Adviesvaardigheden en het vermogen om zelfstandig te werken.

Wat krijg je?
  • Een boeiende en veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid.
  • Een aantrekkelijk en competitief salarispakket.
  • Ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen werk en privé.

Indaver is een internationale speler op het gebied van duurzaam afvalbeheer. De organisatie haalt waardevolle grondstoffen en energie uit afvalstromen, terwijl gevaarlijke componenten worden vernietigd om de materialenkringloop veilig te houden. Je komt te werken in een gedreven team van gemotiveerde collega’s op de Seveso-locatie in Terneuzen.

Bekijk locatie