Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Financieel, Accounting


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€3952 - €5376



Contactgegevens

Adres:

Waterschap Scheldestromen

Kanaalweg 1

4337 PA Middelburg

Nederland


Postadres:

Postbus 1000

4330 ZW Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Ingrid van Bragt

088-2461000



scheldestromen.nl/vacatures

Vacaturenummer:

V202410030020

Solliciteer

Financieel adviseur

Waterschap Scheldestromen

Einddatum: donderdag 31 oktober 2024

Wat ga je doen?

Als financieel adviseur ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van één of meerdere afdelingen bij financiële vraagstukken. Jij bent de expert op het gebied van financiën. Je adviseert niet alleen over de begroting en het financiële beleid, maar denkt ook mee over de besteding van subsidies en het opstellen van rapportages en jaarrekeningen. Je hebt een scherp oog voor cijfers en weet deze op een heldere manier te presenteren aan collega's en stakeholders.


Jouw taken zijn:

  • Begeleiden en adviseren van de managers van de afdeling Watersystemen, zodat zij inzicht en overzicht hebben om hun budgetten optimaal te beheersen.
  • Analyseren, bewerken en presenteren van financiële data aan ons management en bestuur, waarop zij vol vertrouwen hun besluiten baseren. Met een positief kritische blik geef je inzicht in de risico’s en belicht je kansen.
  • Meedenken en opstellen van (documenten voor) onder meer de begroting, jaarrekening en managementrapportages.
  • Adviseren bij bestuursvoorstellen. Je toetst en denkt mee bij het opstellen van opstellen van voorstellen over bijvoorbeeld het inhuren van personeel, aanschaf van materialen of het uitvoeren van onderzoeken.
  • Signaleren van trends in de wereld van (overheids)financiën en van wijzigingen binnen de wet- en regelgeving en lokale richtlijnen. Jouw bevindingen zet je om in een advies voor onze organisatie.
  • (Mee)ontwikkelen, bouwen en implementeren van toegankelijke en betekenisvolle managementinformatie en financiële dashboards.


 “We werken aan veel verschillende, complexe onderwerpen en dat maakt deze baan boeiend en uitdagend.”– [Nancy van Daele] 
 

Wat krijg je ervoor terug?

  • Flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal. Je kunt zowel thuis als op kantoor werken.
  • Een 36-urige werkweek (fulltime).
  • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
  • Salaris varieert tussen: €3.952,- tot max. €5.376,- bruto per maand en is afhankelijk van ervaring.
  • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
  • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding. 
  • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen.
  • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto’s beschikbaar.

Wie ben jij?

  • Jouw (advies)vaardigheden zijn jouw kracht. Je bent communicatief sterk, hebt overtuigingskracht, denkt in kansen en verbeteringen. Je hebt focus op samenwerking en weet te verbinden.
  • Je hebt minimaal een hbo-diploma bijvoorbeeld in de richting van bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde. Daarnaast beschik je over enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan binnen de (lokale) overheid. Heb je geen ervaring binnen de (lokale) overheid, maar beschik je wel over de juiste vaardigheden? Dan gaan we toch graag met je in gesprek.
  • Data zijn goud, dat besef jij als geen ander. Je hebt ervaring in het werken met (en ontwikkelen) van managementrapportages en financiële dashboards. Je kunt goed analyseren en bent in staat cijfers om te zetten in ‘het verhaal’. Je neemt onze organisatie op heldere en duidelijke manier mee in analyses en mogelijkheden.
  • Je hebt affiniteit met (financiële) systemen en applicaties zodat deze een meerwaarde hebben bij je financiële ondersteuning aan budgethouders. Hiermee komt de focus steeds meer te liggen op analyse en advies.
  • Je bent leergierig, kritisch en je diept informatie en ontwikkelingen tot op de bodem uit. Hierdoor zijn jouw adviezen sterk onderbouwd en ben je voorbereid op potentiële knelpunten in onze werkprocessen.

Wie zijn wij?

Waterschappers zijn doeners. Met de voeten -soms letterlijk- in de klei. Iedere Zeeuw is dagelijks afhankelijk van ons werk. En onze rol krijgt nog meer impact als je kijkt naar de enorme uitdagingen door klimaatverandering, zoals de zeespiegelstijging en beschikbaarheid van zoetwater. Om Zeeland veilig te houden en het welzijn van haar inwoners te waarborgen, zoeken wij collega’s die mee willen bouwen aan onze prachtige provincie.

Team Financiën
Vanuit team financiën voeren we zelfstandig de volledige administratie van ons Waterschap. Ook het applicatiebeheer doen we zelf. Naast deze beheertaken hebben we meerdere financieel adviseurs die allen één of meerdere afdelingen onder hun hoede hebben. Deze 14 enthousiaste, gezellige, maar vooral professionele collega’s kunnen niet wachten om jou te verwelkomen en je wegwijs te maken in onze organisatie.

Word jij ook een waterschapper? 
 

Procedure

Bel ons gerust! Over de functie: Nancy van Daele, financieel adviseur, 06-12060247 of Ronald Coppoolse, beleidsmedewerker, 06-53363842. Over de sollicitatieprocedure: Ingrid van Bragt, recruiter, 06-23640680

Je kunt je sollicitatiebrief en cv insturen tot en met donderdag 31 oktober a.s. via onderstaande solliciteer-button. 

Een digitaal competentieonderzoek en het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.
De eerste gesprekken vinden plaats op 6 november a.s.

Val jij onder de indicatie banenafspraak? Ook jij wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.