Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Logistiek, Transport

Techniek


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202409260023

Solliciteer

Weginspecteur

Provincie Zeeland

Einddatum: maandag 21 oktober 2024

Wij zoeken een enthousiaste en betrokken Weginspecteur die ons buitendienstteam komt versterken. Met meer dan 400 kilometer aan wegen en fietspaden in beheer, speelt jouw werk een cruciale rol in het veilig houden van onze wegen en het soepel laten doorstromen van het verkeer.

Wat ga je doen?

Als Weginspecteur is geen dag hetzelfde. Jij zorgt ervoor dat de wegen in Zeeland veilig, toegankelijk en goed onderhouden zijn. Je bent veel onderweg en werkt in een dynamische omgeving waar je snel moet schakelen. Hieronder een greep uit jouw werkzaamheden:
  1. Incidenten en calamiteiten:
    • Bij grote of complexe incidenten zoals verkeersongelukken of wegblokkades, neem jij de leiding. Je coördineert de inzet van hulpdiensten en andere betrokken partijen, en zorgt ervoor dat de weg zo snel en veilig mogelijk wordt vrijgemaakt.
    • Jij bent het aanspreekpunt op locatie voor de provincie en je handelt conform de richtlijnen voor incident management (IM).
  2. Onderhoud en toezicht:
    • Je voert inspecties uit aan de wegen en bermen om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen.
    • Je houdt toezicht op de werkzaamheden van aannemers en zorgt ervoor dat deze volgens de afspraken worden uitgevoerd.
    • Je voert soms zelf kleine reparaties uit aan de wegen om schade direct te herstellen en de verkeersveiligheid te waarborgen.
  3. Gladheidbestrijding (winterdienst):
    • In de winter houd je toezicht op het strooien van de wegen om gladheid te bestrijden. Je zorgt ervoor dat dit op tijd en op de juiste manier gebeurt.
  4. Verkeersmanagement:
    • Je denkt mee over verkeersscenario’s, uitwijkroutes en verkeersmaatregelen bij wegafsluitingen. Jouw input helpt ons om het verkeer in goede banen te leiden.
    • Je ondersteunt bij aanvragen voor verkeersontheffingen en zorgt dat deze correct worden afgehandeld.
  5. Materieel en steunpuntbeheer:
    • Je houdt toezicht op het onderhoud van het materieel dat je gebruikt, zoals je dienstauto. Dit zorgt ervoor dat je altijd veilig en efficiënt kunt werken.
    • Je zorgt voor het beheer van de materialen op het steunpunt en handelt conform het beleid.

Hoe doe je dit? 

Als Weginspecteur ben je veel op pad in jouw eigen dienstauto, uitgerust met stop- en volgtekens. Je zorgt er niet alleen voor dat de wegen veilig zijn, maar ook dat weggebruikers goed geïnformeerd worden bij werkzaamheden of incidenten. Samen met collega's, weggebruikers, hulpdiensten en andere betrokken partijen zorg je ervoor dat Zeeland bereikbaar blijft. Daarbij werk je samen met de verkeerscentrale en deel je belangrijke informatie over de verkeerssituatie.
Het zwaartepunt van jouw werk ligt op de droge infrastructuur (wegen, fietspaden en bermen). Daarnaast kun je worden ingezet voor acute herstelwerkzaamheden, zowel overdag als ’s nachts. Bij calamiteiten of gladheidbestrijding werk je in een team en draag je bij aan snelle en efficiënte oplossingen.
 

Wie zoeken we? 

Wij zoeken iemand die goed zelfstandig kan werken, maar ook goed samenwerkt met anderen. Jij weet wanneer je beslissingen moet nemen en toont betrokkenheid bij je werk. Veiligheid staat bij jou altijd voorop en je bent in staat om het overzicht te bewaren, ook in drukke situaties met veel partijen. Omdat je te maken hebt met consignatiediensten en aanrijtijden, is het belangrijk dat je in Zeeuws-Vlaanderen of de directe omgeving woont.
 

Wat breng je mee?

  • MBO 4 werk- en denkniveau, bij voorkeur in infratechniek of civiele techniek.
  • Rijbewijs BE.
  • Basiskennis van incidentmanagement (IM) en verkeersmanagement (VM).
  • Certificaten zoals BHV, traumazorg en verkeersregelaar zijn een pré.
  • Bereidheid om flexibel te werken, ook in de avonden, nachten of weekenden bij calamiteiten.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou de mogelijkheid om te werken in een prachtige omgeving: Zeeland! In deze veelzijdige functie heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waarbij je een verschil kunt maken voor de bereikbaarheid en veiligheid van de provincie. Bovendien krijg je een Persoonlijk Budget voor Duurzame Inzetbaarheid van € 6.000,00 per 5 jaar, dat je volledig in kunt zetten om jezelf persoonlijk en/of professioneel te ontwikkelen.

Daarnaast mag je rekenen op: 
  • een bruto maandsalaris tussen de € 2.496,00 en € 3.702,00 (schaal 6 of 7, cao Provincies) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur.; 
  • een dienstverband voor 36 uur per week;
  • een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je salaris;
  • korting op je sportabonnement.

In je element bij de Provincie Zeeland

Wil jij werken op een plek waar je écht in je element bent? Bij Provincie Zeeland krijg je die kans! Vind je het leuk om bestuurders te adviseren of denk je liever na over oplossingen, bij ons draag je bij aan projecten die de regio versterken. Van het onderhouden van wegen tot het ondersteunen van culturele activiteiten, we werken samen aan een levendig Zeeland. Door weer en wind en met de voeten in de klei. 
 
We zoeken collega’s die samen met ons de uitdagingen aangaan en de toekomst van Zeeland willen vormgeven. We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen. 
 
Kom ook in je element en ontdek de mogelijkheden bij de Provincie Zeeland!
 
Wil jij een uitdagende en afwisselende baan waarin je bijdraagt aan een veilig Zeeland? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe Weginspecteur!
 
Voor inhoudelijke vragen over deze rol kun je contact opnemen met Huibert Lucas, Unitmanager dagelijks beheer & dienstverlening, T: 06 5041 9125, E: ha.lucas@zeeland.nl
Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Reinier Wondergem, Corporate Recruiter via recruitment@zeeland.nl

Je kunt reageren op deze vacature tot en met 21 oktober 2024. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 29 oktober in de middag. 

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.