Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Contactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Michelle Lodder

0113-267000



www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202409250002

Solliciteer

Programmamanager Integraal Zorgakkoord

Emergis

Einddatum: maandag 21 oktober 2024


**Wil jij themaleider worden voor Passende Zorg en bijdragen aan een goede mentale gezondheidzorg in Zeeland? Wil je daarnaast portfoliomanagement in onze organisatie verder ontwikkelen in de rol van portfoliomanager? Solliciteer dan op de vacature van Programmamanager Integraal Zorgakkoord (IZA)!**


Wat ga je doen

Zeeland staat voor een enorme opgave door een verwacht personeelstekort van circa 7.500 medewerkers in de zorg in 2030. Binnen het IZA zijn daarom voor Emergis onder het thema Passende Zorg de volgende programma's vastgesteld: digitalisering in de zorg, Positieve Gezondheid, verdergaand ambulantiseren en Netwerk Mentale Gezondheid Zeeland.

Als programmamanager ben je werkzaam op strategisch niveau. Je bent verantwoordelijk voor het aanjagen van resultaten van de opgave om de zorgkloof te verkleinen, door invulling te geven aan de transformatieplannen van de verschillende programma’s Passende Zorg en te zorgen dat de hierbij behorende mijlpalen en prestatie-indicatoren (KPI’s) worden behaald.

Daarnaast ga je de rol van portfoliomanager binnen onze organisatie vervullen. De portfoliomanager houdt zich bezig met het verder ontwikkelen en het beheer van het portfolio (programma’s en projecten) van Emergis. De portfoliomanager is verantwoordelijk voor het voorbereiden van de strategische besluitvorming van de portfoliotafel op basis van gewogen adviezen en rapportages.

In de functie van programmamanager:

- Je fungeert als strategisch sparringpartner voor de raad van bestuur, directie en het management.
- Je bent verantwoordelijk voor de monitoring en verantwoording van de afgesproken mijlpalen en KPI’s. Je rapporteert hierover via stuurgroepen richting onder andere de raad van bestuur, zorgverzekeraars en de Zeeuwse Zorg Coalitie.
- Je zorgt dat binnen de programma’s Passende Zorg de resultaten meetbaar worden gemaakt.
- Je selecteert cyclisch welke projecten binnen Passende Zorg meegenomen worden en monitort dit door periodieke voortgangsrapportages op te stellen, deze te bespreken en waar nodig bij te sturen.
- Je bewaakt samen met Finance & Control de begroting van het IZA transformatieplan.
- Je zorgt voor periodieke invulling van de bijeenkomsten voo de inwonersparticipatie.
- Je vertegenwoordigt Emergis als themaleider binnen de Zeeuwse Zorg Coalitie.
- Vanuit de ondersteuningsorganisatie van de Zeeuwse Zorg Coalitie krijg je ondersteuning.

In de rol van portfoliomanager:

- Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen en structureren van project- en programma aanvragen en nieuwe initiatieven.
- Je toetst de aanvragen aan de strategische koers en organisatiedoelen en weegt deze in samenhang met het huidige portfolio. Denk daarbij aan financiële en personele consequenties, risico’s en belemmeringen.
- Je brengt de consequenties bij wijzigingen in de diverse programma’s en projecten in kaart.
- Je draagt zorg voor de voorbereiding van de portfoliotafel en de daar te nemen besluiten.
- Je signaleert knelpunten en contrasterende belangen binnen en tussen verschillende programma’s en projecten.
- Je stelt de portfoliorapportage op en adviseert de portfoliotafel op basis waarvan de portfoliotafel besluiten neemt.
- Je stemt regelmatig af met de programma- en projectleiders van het projectenbureau van Emergis.


Samen aan de slag

Emergis is een brede maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Jaarlijks ondersteunen we zo’n 13.000 mensen met uiteenlopende vragen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers op vijftig locaties in Zeeland. We werken bij mensen thuis, in (mentale) gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, klinieken, beschermende woonvormen, opvanglocaties en werkleerbedrijven. Steeds minder afhankelijk van tijd en plaats en zo digitaal mogelijk in alles wat we doen.

Als programmamanager vorm je samen met zeven collega’s - bestaande uit (junior)projectleiders, programmaleiders en een project management officer (PMO) - het projectenbureau. Het projectenbureau is onderdeel van de dienst Mens, Kwaliteit & Ontwikkeling (MK&O), bestaande uit de afdelingen Kwaliteit, Veiligheid & Innovatie en Personeel, Opleiding & Organisatie.


Wat mag je van ons verwachten

Als programmamanager bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

- Een aanstelling voor gemiddeld 32 tot 36 uur per week voor de duur van twee jaar (uren in overleg).
- Een functie in schaal FWG 65. Het salaris begint met € 4.108 en eindigt op € 6.264 bruto per maand  op basis van een 36-urige werkweek. Per 1 december 2024 worden deze bedragen met 4% verhoogd.
- De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, balansbudget en collectieve zorg- en inkomensverzekeringen.
- Diverse scholings- en ontwikkelmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.


Hier herken jij jezelf in

Wij zoeken een collega die:

- Bedreven is in zowel project-/programmamanagement als portfoliomanagement: Je werkt gestructureerd, bent analytisch en creatief in het vinden van oplossingen. Je bent flexibel en kan belangen tegen elkaar afwegen.
- Strategisch overzicht heeft: Je bent in staat programma- en projectoverstijgend te denken. Je weet de verbinding te leggen tussen de strategische koers en de te realiseren veranderingen.
- Kan schakelen tussen verschillende niveaus: Je wilt goed begrijpen hoe processen in elkaar zitten en kunt hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Jouw beeldvorming en advisering is snel en to-the-point. Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en kunt mensen enthousiasmeren en in beweging krijgen.
- Doorzet en proactief werkt: Je kunt goed met weerstand omgaan en beschikt over doorzettingsvermogen. Je bent proactief en verbindend.
- Energie en inspiratie biedt: Op plezierige wijze help je onze organisatie verder te ontwikkelen en nog beter te presteren. Je hebt passie en plezier in je werk en straalt dit ook uit.

Jouw kennis en werkervaring:

- Je hebt affiniteit met de mentale gezondheidszorg en bent gedreven om de zorg beter en efficiënter te maken.
- Je hebt meerjarige werkervaring op strategisch niveau en je kunt dit vertalen naar de praktijk.
- Je hebt ervaring in het leiden van programma’s en/of complexe projecten, of portfoliomanagement (bij voorkeur in de zorg/ggz).
- Je beschikt over een academisch diploma.
- Het vormt een pré als je een opleiding op het gebied van project-/portfolio-/programma-management hebt gevolgd. Anders ben je bereid om deze te gaan volgen.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG) en ten minste één relevante referentie.


Werk jij mee aan onze droom

Heb je interesse in deze vacature? En wil jij samen met ons werken aan een goede mentale gezondheid van alle inwoners in Zeeland? Dat kan! Solliciteer direct via onderstaande sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Claudia Koenraadt (directeur Mens, kwaliteit & ontwikkeling) via 06 25 49 75 46.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!