Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Contactgegevens

Adres:

Zuidwester

Dwarsweg 40

3241 LB Middelharnis

Nederland


Postadres:

Postbus 16

3240 AA Middelharnis

Nederland


Contactpersoon:

Recruitment Zuidwester

0187 89 88 88



www.werkenbijzuidwester.nl

Vacaturenummer:

V202409190047

Solliciteer

Expert Ambulant begeleider

Zuidwester - Eigenz Zeeland

Einddatum: vrijdag 04 oktober 2024

Ben jij een ervaren ambulant begeleider en klaar voor een echte uitdaging? Kun je goed met moeilijke situaties omgaan en behoud je altijd het overzicht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deze baan past bij jou, want:
Wij zoeken mensen. Mensen die zorgzaam zijn. Mensen die graag met mensen willen werken die een beperking of niet-aangeboren hersenletsel hebben.

Het is ons doel om een waardevol leven en zinvol werk te bieden voor zowel de cliënt als de medewerker, in een veilige omgeving waar leren en ontwikkelen belangrijk zijn. Kortom: een omgeving waar je in beweging bent voor persoonsgerichte zorg. Dat is wat we doen bij Zuidwester!

Wij zijn een grote zorg- en dienstverlener voor mensen met een beperking of niet aangeboren hersenletsel in het Zuidwesten van Nederland. Onze ruim 1600 collega’s werken met hart en ziel voor hen.

Eigenz, de extramurale tak van Zuidwester, biedt ondersteuning en begeleiding aan kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, soms in combinatie met psychiatrische problematiek, in hun eigen (thuis) omgeving. Ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen bij Eigenz terecht. Eigenz werkt vanuit de presentiebenadering als basis voor goede zorg.

Eigenz is actief in de regio’s Zuid-Holland, Zeeland en Brabant en voor ons team in Zeeland zijn wij op zoek naar versterking!

Wat ga je doen?
Als expert ambulant begeleider geef je intensieve psychosociale en/ of pedagogische begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen in hun thuissituatie. Je werkt vooral met mensen die te maken hebben met meerdere complexe problemen. De zorgsituaties zijn vaak instabiel en complex, waardoor er ook andere professionals bij betrokken zijn, zoals jeugdbeschermers, artsen, psychologen en maatschappelijk werkers. Je betrekt het netwerk van de cliënt bij de zorg.

Als expert ambulant begeleider geef je daarnaast vanuit je expertise en ervaring advies en tips aan je collega’s en help je bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Jouw werkzaamheden:

  • Je helpt cliënten om zelfredzamer te worden door structuur aan te brengen in hun dagelijks leven, of om een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden.
  • Je geeft advies, instructies, informatie en ondersteuning aan het gezin rondom het kind door middel van opvoedondersteuning.
  • Je merkt veranderingen op, beoordeelt risico’s en past samen met betrokkenen de ondersteuning aan.
  • Je monitort en adviseert in (crisis) situaties en schakelt zo nodig met instanties en andere betrokkenen.   
  • Je ondersteunt en coacht collega's bij complexe situaties en denkt mee over oplossingen.
  • Je biedt begeleiding en coaching aan collega’s met betrekking tot specifieke begeleidingsvormen en werkwijzen.
  • Je vertaalt nieuwe ontwikkelingen en wetswijzigingen naar protocollen en werkwijzen voor het team.
  • Je rapporteert, neemt deel aan besprekingen, vraagt op tijd indicaties aan en organiseert themabijeenkomsten.

Jij hebt het
Als expert ambulant begeleider ben jij in staat cliënten in complexe zorgsituaties in hun eigen thuissituatie te begeleiden. Je weet hierbij het netwerk effectief te ondersteunen. Je bent een belangrijke schakel in het coördineren van zorg, coachen van collega’s, en vertalen van nieuwe ontwikkelingen naar de praktijk. Je bent overtuigend, initatief- en vindingrijk én in staat om te gaan met tegenstrijdige belangen en conflictsituaties. Verder heb je:

  • een hbo-diploma met uitstroomprofiel jeugd op zak, aangevuld met ruime werkervaring op het gebied van (gezins-) begeleiding. Daarnaast ben je SKJ- geregistreerd.
  • Je staat stevig in je schoenen en hebt een helicopterview. 
  • Je hebt kennis van de sociale kaart en gezinsbegeleidingsmethodes.
  • Je hebt kennis van begeleiding, wet- en regelgeving en (overheids-) procedures.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een eigen auto.

Zo zorgen wij voor jou

  • Een salaris van maximaal € 4436,00 bruto per maand (per 1 december 2024) op basis van 36 uur (FWG-schaal 50, CAO gehandicaptenzorg).
  • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Bedrijfsfitness, een fietsplan én personeelskorting bij verschillende bedrijven.
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen zodat je in beweging blijft voor persoonsgerichte zorg!

Maak werk van deze vacature en solliciteer!
Wil je graag werken bij een organisatie waar leren voorop staat? Solliciteer dan vóór 4 oktober via onderstaande button! Eerst meer weten over deze functie? Bel of WhatsApp dan met Anneloes Kopmels ((Expert Ambulant Begeleider) via 06 – 57 81 47 48 of Karen Noordhoek (Zorgmanager), via 06 – 50 54 81 45.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 7 en woensdag 9 oktober. 

Bij indiensttreding vragen wij om een VOG en een uittreksel van je diploma via DUO. 

Bekijk locatie