Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Tijdelijk

ZZP/Freelance/Interim

Overig


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Flexibel


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€0 - €200



Contactgegevens

Adres:

Gemeente Veere

Traverse, 1

4357 ET Domburg

Nederland


Postadres:

Postbus 1000

4357 ZV Domburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Angela Polderman-Sleutel

0118 555444



www.werkenbijveere.nl

Vacaturenummer:

V202409160054

Solliciteer

Lid voor de Commissie Bezwaarschriften

Gemeente Veere

Einddatum: vrijdag 25 oktober 2024

Wat ga je doen?

De bezwaarschriftencommissie adviseert de burgemeester, het college of de gemeenteraad over de afhandeling van bezwaarschriften. De commissie hoort de bezwaarmaker en het bestuursorgaan (en indien van toepassing de overige belanghebbenden) over het bezwaarschrift. Daarna brengt de commissie advies uit aan het bestuursorgaan. Vervolgens neemt het bestuursorgaan een beslissing op het bezwaarschrift.

De hoorzittingen van de bezwaarschriftencommissie vinden meestal één keer in de twee weken plaats op donderdagmiddag/ avond vanaf 15.45 uur. De eindtijd kan variëren. Per hoorzitting bestaat de commissie uit één voorzitter en twee leden. De hoorzitting vindt plaats op het gemeentehuis in Domburg.

Gemeente Veere

De gemeente Veere is een kustgemeente op Walcheren. In de dertien historische kernen samen wonen ongeveer 22.000 inwoners. Onze organisatie telt ongeveer 280 medewerkers. Deze medewerkers zijn verdeeld over zes vakafdelingen; Bedrijfsvoering, Openbare Ruimte, Dienstverlening, Ruimtelijke Ontwikkeling, Maatschappelijke Ontwikkeling en Programma’s & Projecten.

Wat vragen wij?

  • Je hebt een juridische achtergrond en/of relevante werkervaring op academisch of Hbo-niveau;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met de behandeling van bezwaarschriften;
  • Je bent in staat tot het vormen van een onafhankelijk oordeel;
  • Je beschikt over een brede maatschappelijke belangstelling;
  • Je hebt gevoel voor het functioneren van een bezwaarschriftencommissie in een politiek-bestuurlijke context;
  • Je bent onafhankelijk van de gemeente Veere.

Wat bieden wij?

We bieden een interessante (neven)functie in een belangrijke commissie. De leden en de voorzitter worden voor een termijn van vier jaar benoemd met een mogelijke verlenging voor vier jaar. In verband met de reeds lopende zittingstermijn zal de benoeming in eerste instantie voor één jaar zijn.

De vergoeding voor de leden bedraagt € 200,23 per hoorzitting. Daarnaast is er sprake van een reiskostenvergoeding. Tijdens de nabespreking van de hoorzitting wordt er een eenvoudige maaltijd verzorgd.

Meer informatie

Met vragen kun je terecht bij mevrouw Leny van de Ketterij, secretaris van de bezwaarschriftencommissie, 0118-555367 of bezwaar@veere.nl. Onze recruiter Angela Polderman-Sleutel beantwoordt je vragen over de procedure bereikbaar via 0118-555356. Je bent ook van harte welkom om vooraf vrijblijvend een kop koffie/thee te komen drinken om meer te weten te komen over de functie.

Solliciteren

Belangstelling? Solliciteer direct door op de button “solliciteren” te klikken. Je reactie verwachten we uiterlijk op 25 september.     

De sollicitatiegesprekken plannen we in overleg in. Benoeming vindt plaats door het college van B&W.