Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Logistiek, Transport

Techniek


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Geen ervaring/Starter


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202409160053

Solliciteer

Trainee weginspecteur

Provincie Zeeland

Einddatum: donderdag 10 oktober 2024

Bij Provincie Zeeland beheren we meer dan 400 km aan wegen en fietspaden, en die moeten in topconditie blijven. Als Trainee Weginspecteur draag jij hieraan bij door alles wat er op en langs de weg gebeurt in de gaten te houden en te zorgen voor veiligheid, kwaliteit en doorstroming. Ben jij klaar voor een veelzijdige en uitdagende baan waarin geen dag hetzelfde is? Dan zoeken wij jou

 

Wat ga je doen?

Als Trainee weginspecteur leer je het vak van je ervaren collega’s. Je werk is enorm veelzijdig. Een aantal voorbeelden van waar je bij gaat helpen:
  • Instandhouding/wegenonderhoud: Je houdt toezicht op allerlei zaken die op of langs de weg gebeuren. Je voert (herstel)werkzaamheden uit langs of op de weg, maar je kijkt ook naar de weginrichting, de verharding en de bermen. Met andere woorden, staat alles er nog zo bij dat de weggebruiker veilig over de weg heen kan? Vaak werken er ook aannemers in opdracht van de Provincie aan de weg, jij ziet er dan op toe dat zij het werk goed en veilig uitvoeren.  
  • Incidenten/calamiteiten: Op de provinciale wegen komt het helaas voor dat er ongelukken gebeuren of dat er schades worden veroorzaakt. Bij ongevallen wordt je samen met andere hulpdiensten als politie, ambulance of brandweer opgeroepen. De weginspecteur komt dan ter plaatse om te helpen.
  • Gladheidsbestrijding: In de winter worden de wegen glad en moet er gestrooid worden. Je houdt toezicht op de uitvoering hiervan in nauwe samenwerking met de gladheid coördinator.
  • Steunpuntbeheer/materieel: Het steunpunt waar je vaak verblijft moet natuurlijk ook tip top zijn. Jij helpt bij het dagelijkse beheer en onderhoud, kleine reparaties aan materialen, gereedschappen, gebouwen en het terrein. 

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een aanpakker die goed zelfstandig kan werken, maar ook graag samenwerkt in een team. Veiligheid op de weg vind je belangrijk, en je bent gemotiveerd om hieraan bij te dragen. Je hebt een praktische instelling, werkt graag met je handen en behoudt altijd je kalmte, ook in uitdagende situaties. Omwille van de aanrijtijden en het draaien van consignatiediensten is het belangrijk dat je woonachtig bent in Zeeuws-Vlaanderen of de directe omgeving.

Wat heb je nodig?

  • Een recent afgeronde mbo-opleiding (niveau 4) of uitzicht op het behalen daarvan. Zit je nog in de laatste fase van je studie? Geen probleem! We bespreken graag de mogelijkheden.
  • Een rijbewijs B is een must.
  • Bereidheid om cursussen te volgen op het gebied van veiligheid, bedrijfshulpverlening en groenbeheer. En het beste is: dit kan allemaal onder werktijd!

 

Wat bieden wij?

Als weginspecteur is geen dag hetzelfde, je rijdt samen met je collega langs de provinciale wegen. Hier zorg je voor doorstroming en veiligheid. Daarnaast krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dit natuurlijk allemaal onder goede begeleiding en je komt te werken in een divers team waarin jij helemaal tot je recht kan komen. 

Bovendien krijg je een Persoonlijk Budget voor Duurzame Inzetbaarheid van € 6.000,00 per 5 jaar, dat je volledig in kunt zetten om jezelf persoonlijk en/of professioneel te ontwikkelen. 

Daarnaast mag je rekenen op: 
  • een bruto maandsalaris van € 2.496,00 (schaal 5, cao Provincies) bij een fulltime dienstverband; 
  • een dienstverband voor 36 uur per week;
  • een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je salaris;
  • korting op je sportabonnement.

Onze collega weginspecteur Merel van Wijck is ook als trainee gestart in eenzelfde functie en geeft je een inkijkje in de dagelijkse praktijk:

Merel:    

’S morgens bespreek ik met mijn collega’s of er meldingen zijn geweest de afgelopen nacht. Dan rijd ik naar de betreffende weg toe en ga die al rijdend onderzoeken. Als ik zie dat er bijvoorbeeld een gat in de weg zit, kan ik deze op een rustig moment zelf repareren. Ligt er iets op de weg, halen we dat ook weg.” Merel maakt ook wel eens bijzondere dingen mee als weginpecteur. “Soms kan een op het eerste gezicht eenvoudige melding zoals olie op de weg uitmonden in een complexe melding, omdat we dan later ontdekken dat er een vangrail beschadigd is die we moeten laten maken. 

Het leukste vindt Merel om direct resultaat te zien in haar werk. Merel: “Stel er is iets van een verkeersbord weg en je kan het vervolgens terughangen. Steeds als ik daar langs rijd denk ik: die hangt daar heel goed!”

”Ik ga van midden Zeeland, naar Tholen en weer terug om te kijken hoe ze daar werken. Dat is namelijk overal anders. Ik wilde werk waarbij ik buiten kon zijn en niet een hele dag achter een computer moest zitten. Het verkeer trok mij altijd heel erg. Het regelen van het verkeer na een ongeluk vind ik heel mooi werk om te doen.”


In je element bij de Provincie Zeeland
Wil jij werken op een plek waar je écht in je element bent? Bij Provincie Zeeland krijg je die kans! Vind je het leuk om bestuurders te adviseren of denk je liever na over oplossingen, bij ons draag je bij aan projecten die de regio versterken. Van het onderhouden van wegen tot het ondersteunen van culturele activiteiten, we werken samen aan een levendig Zeeland. Door weer en wind en met de voeten in de klei. 
 
We zoeken collega’s die samen met ons de uitdagingen aangaan en de toekomst van Zeeland willen vormgeven. We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen. 
 
Kom ook in je element en ontdek de mogelijkheden bij de Provincie Zeeland!
 
Ben jij klaar om jouw steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid van Provincie Zeeland? Solliciteer nu en start jouw carrière als Trainee Weginspecteur!

Voor inhoudelijke vragen over deze rol kun je contact opnemen met Huibert Lucas, Unitmanager dagelijks beheer & dienstverlening, T: 06 5041 9125, E: ha.lucas@zeeland.nl
Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Reinier Wondergem, Corporate Recruiter via recruitment@zeeland.nl

Je kunt reageren op deze vacature tot en met 10 oktober 2024. De gesprekken vinden plaats op donderdag 17 oktober in de middag

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.