Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Contactgegevens

Bezoekadres:

Van Meer

Welgelegen 4

4691 SJ Tholen

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Cathelijn Loeff

0166-602010



www.vanmeer.nl

Vacaturenummer:

V202409160043

Solliciteer

Automation Engineer

Van Meer - Welgelegen 4

Einddatum: woensdag 30 oktober 2024

Heb jij ervaring met het ontwerpen en programmeren van PLC, HMI en Scada systemen? Bedenk je graag innovatieve oplossingen voor de klant zoals de waterbussen tussen Rotterdam en Dordrecht elektrisch laten varen of het ontwikkelen van een oplaadsysteem voor grote mijnbouw wagens in Australië? Dan is deze vacature van Automation Engineer je op het lijf geschreven!

 

Hoe zien je werkzaamheden eruit?

In deze functie binnen Van Meer kom je te werken in een team van 15 collega’s met elk hun eigen expertise binnen engineering. Jij als Automation Engineer houd je voornamelijk bezig met het vertalen van de functionele eisen van de klant naar een geautomatiseerde oplossing. Dit doe je aan de hand van een technisch-commercieel eisenpakket wat je vanuit de klant hebt ontvangen. Dit eisenpakket zet je om naar een functioneel ontwerp wat als basis dient voor het schrijven van software. De oplossingen zijn toegespitst op de aandrijftechniek, energieopslagsystemen en renewable energie.

Deze rol is een mooie toevoeging op de dienstverlening die wij momenteel hebben richting de klant. Naast dat je je bezighoudt met de realisatie (inrichten/ programmeren), ben je ook bezig met het onderhouden en aanbrengen van aanpassingen en verbeteringen op de bestaande oplossingen en standaarden. Als Automation Engineer ben je verantwoordelijk voor de feitelijke inrichting van de besturingssystemen en stel je functionele specificaties op aan de hand van beschrijvingen en flowcharts.

Verder heb je;

  • Een groot aandeel in het complete traject van het ontwerpen, programmeren, implementeren en testen;
  • Nauw contact met de monteurs die op locatie bij de klant werkzaam zijn;
  • Kennis en kunde in huis om vraagbaak voor de monteurs te zijn en ben je direct betrokken bij de nazorg en alle bijbehorende documentatie.

 

Wat heb je nodig voor deze rol?

Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels om met de klant in gesprek te kunnen gaan. Je bent iemand die graag veel vrijheid krijgt in het uitvoeren van je werk en weet je om te gaan met deze vrijheid. Van nature ben je leergierig en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken.

Heb je ervaring met het programmeren in Siemens? Dan is dat helemaal geweldig! Verder heb je een brede interesse in de techniek en kun je door jouw kennis en expertise ons alles uitleggen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industriële automatiseringen, HMI systemen en industriële netwerken.

Verder heb je;

  • Minimaal een MBO 4- diploma Elektrotechniek of Technische Informatica;
  • Kennis en ervaring met Scada, PLC en HMI;
  • Kennis van moderne programmeertalen zoals ST en FBD;
  • Eventueel kennis van C++ en Python;
  • Kennis van moderne netwerken en cyber security;
  • Kennis van scheepsinstallaties en klasse eisen;
  • >5 jaar relevante werkervaring.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Van Meer is een sterk groeiend en gedreven familiebedrijf met een internationaal karakter, die haar successen behaald door diverse dynamische teams met toegewijde professionals. Daarnaast is Van Meer een professioneel bedrijf met een informele werkomgeving, waardoor we ook regelmatig leuke personeelsactiviteiten organiseren. Je komt te werken in een modern en licht gebouw met ruime werkplekken en alle nodige faciliteiten om jouw potenties te ontdekken.

Bij Van Meer stimuleren we niet alleen productiviteit, maar ook persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze bedrijfscultuur draait om voortdurende kennisvergroting en biedt volop ruimte om eventuele expertises toe te passen én te vergroten, hiervoor stellen we dan ook diverse scholingsprogramma’s ter beschikking. Veiligheid is tevens een belangrijke kernwaarde voor Van Meer. Hierom krijgen collega’s via ons 5S-programma de vrijheid om verbeteringen voor te stellen en bij te dragen aan de groei die we uiteindelijk gezamenlijk realiseren.

Verder bieden we je;

  • Een interessante en dynamische functie als Automation Engineer;
  • We betalen een goed salaris wat gangbaar is in de sector;
  • 27 vakantiedagen;
  • 13 ADV dagen;
  • Reiskostenvergoeding;
  • 8% vakantiegeld;
  • Laptop en smartphone met zakelijk abonnement;
  • Uitgebreid scholingsprogramma;
  • Gezellig en informeel team wat jong van geest is.

 

Ons verhaal;

Van Meer is een system integrator en serviceprovider van elektrische en mechanische aandrijfsystemen voor verschillende industriesectoren en marine. Onze kernactiviteit is vierledig: we zorgen voor de engineering, de implementatie, het onderhoud en het beheer van elektrische en mechanische installaties en dat gedurende hun volledige levensduur. Het hebben van deze kennis en kunde onder één dak is wat Van Meer uniek maakt.

Onze organisatie is in 1991 opgericht door Rob van Meer en vandaag hebben we vestigingen in Nederland en België. We zijn voornamelijk actief in de Benelux en EMEA en zijn specialist op het gebied van:

  • Rotating equipment: onderhoud en nieuwlevering van elektromotoren, generatoren, tandwielkasten, ventilatoren en pompen.
  • Drives: nieuwlevering en onderhoud van frequentieomvormers, panelenbouw, aandrijfsystemen en turnkey oplossingen.
  • Field Services: ondersteuning op locatie voor onder meer trillings-, diagnostische, infrarood en elektrische metingen, balanceringen en pomp-, ventilator- en tandwielinspecties.

 

In de altijd veranderende wereld van de aandrijftechniek, energieopslag en renewable energy kennen we geen standaardoplossingen. Met jouw kennis en ervaring zorg je voor innovatieve antwoorden op de vraagstukken van onze klanten.

 

Enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag je actuele cv op vacature@vanmeer.nl

 

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met een van onze Corporate Recruiters:

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.

 

Bekijk locatie