Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

Geen


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Consultancy, Advies


Dienstverband:

Vrijwilliger


Ervaringsniveau:

n.v.t.


Uren:

Flexibel


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202409160014

Solliciteer

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de NSPD-regio en bijdragen aan het versterken van de culturele infrastructuur? Dit is jouw kans om impact te maken!

Kunst en cultuur zijn onmisbare pijlers van de Zeeuwse samenleving. Ze vergroten niet alleen de aantrekkingskracht van de regio, maar spelen ook een sleutelrol in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom heeft cultuur een centrale plaats in de Regiodeal North Sea Port District (NSPD). Deze Regiodeal is een samenwerking tussen het Rijk, Provincie Zeeland en de gemeenten Borsele, Vlissingen en Terneuzen, met als doel de brede welvaart in de NSPD-regio te versterken.

Wat ga je doen?

Als lid van de adviescommissie speel je twee keer per jaar een belangrijke rol in het beoordelen van subsidieaanvragen voor de nieuwe subsidieregeling "Cultuurversterking en -innovatie NSPD-regio". Jouw bijdrage helpt bij het versterken van het culturele landschap van Zeeland. De taken zijn divers en afwisselend:

  • Beoordelen van subsidieaanvragen: Je buigt je over aanvragen van culturele organisaties, kunstenaars en initiatieven die een beroep doen op de subsidieregeling. Je beoordeelt deze aanvragen aan de hand van het vastgestelde adviesprotocol. Je let hierbij op criteria zoals de artistieke kwaliteit, het innovatieve karakter en de bijdrage aan de regionale culturele infrastructuur.
  • Advies geven aan Gedeputeerde Staten: Na het beoordelen van de aanvragen, formuleer je een gemotiveerd advies. Je schrijft een onderbouwde toelichting waarin je aangeeft welke projecten volgens jou het meest bijdragen aan de doelen van de subsidieregeling. Dit advies gaat naar Gedeputeerde Staten, die uiteindelijk de beslissingen nemen.
  • Prioriteren van aanvragen: Soms zijn er meer aanvragen dan dat er budget beschikbaar is. In dat geval werk je samen met de andere commissieleden om de aanvragen te rangschikken. Hierbij houd je rekening met het effect dat de projecten hebben op de culturele ontwikkeling in de NSPD-regio en hoe ze bijdragen aan de brede welvaart.
  • Overleggen en vergaderen: De adviescommissie komt minstens twee keer per tenderperiode bijeen om de aanvragen door te spreken en te beoordelen. Deze vergaderingen vinden zowel fysiek als digitaal plaats. In overleg met de voorzitter en secretaris wordt bepaald of extra vergaderingen nodig zijn om het proces soepel te laten verlopen.
  • Voorzittersrol (indien van toepassing): Als je wordt aangesteld als voorzitter, bereid je samen met de secretaris de vergaderingen voor. Je leidt de besprekingen en zorgt ervoor dat het beoordelingsproces eerlijk, transparant en volgens de vastgestelde richtlijnen verloopt.

Met jouw inbreng draag je direct bij aan de culturele groei en innovatie in Zeeland en zorg je ervoor dat projecten met de grootste impact worden ondersteund.

Wie zoeken we?

  • Je hebt zin om je te verdiepen in de toekomst van het Zeeuwse culturele veld en kunt deze beoordelen vanuit jouw kennis of ervaring.
  • Je hebt affiniteit met cultuur en interesse in cultuurbeleid, specifiek in de regio Zeeland.
  • Je hebt ervaring of kennis in een van de volgende disciplines: audiovisuele kunsten (bijv. film, video), beeldende kunsten, architectuur en vormgeving, cultureel erfgoed, letteren of podiumkunsten.
  • Je werkt onafhankelijk van de Zeeuwse overheden en politieke partijen.
  • Je bent beschikbaar tijdens de beoordelingsperiodes van januari-maart en augustus-oktober.

 

Hoe ziet de samenstelling van de adviescommissie er uit?

De adviescommissie bestaat uit vijf leden. Gedeputeerde Staten benoemen de leden, waaronder een voorzitter en plaatsvervangend voorzitter. De adviescommissie wordt benoemd voor een periode van 3 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van 1 jaar.

Gedeputeerde Staten voorzien in het secretariaat van de commissie en wijzen daartoe een secretaris aan. De eerst openstelling van de regeling is voorzien in het vierde kwartaal van 2024. Dat houdt in, dat de eerste werkzaamheden van de Adviescommissie plaatsvinden in de periode medio januari – maart 2025.

 

Waarom kiezen voor deze rol?

Naast de unieke kans om mee te werken aan het culturele en maatschappelijke landschap van Zeeland, ontvang je een vergoeding voor je inzet. De voorzitter krijgt een vergoeding van 200% en de leden 150% van het bedrag zoals vermeld in artikel 2.4.1 van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding conform artikel 2.4.3 van het Rechtspositiebesluit.

wetten.nl - Regeling - Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers - BWBR0041522 (overheid.nl)

 

Solliciteren?

Wil jij samen met vier ’collega-adviescommissieleden zorgen voor een goed advies over de verdeling van de subsidie “Cultuurversterking en -innovatie NSPD-regio”? Heb jij een scherpe blik op de toekomst van de kunst- en cultuursector in Zeeland? Reageer dan snel en word lid van onze adviescommissie!

Reageren kan tot en met 6 oktober 2024. Gesprekken vinden plaats in de week van 14 oktober 2024.

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem contact op met Eveline Extra, adviseur cultuur (06-2572 65 04).

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.