Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zuid-Beveland


Salaris indicatie:

€3484 - €4868



Contactgegevens

Bezoekadres:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Jessie Jansen

06-25639523




Vacaturenummer:

V202409120024

Solliciteer

Vakdeskundige Visserij - Zuidwestelijke Delta

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Einddatum: woensdag 02 oktober 2024

Vakdeskundige Visserij - Zuidwestelijke Delta

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Functieomschrijving
Wij bieden je een unieke functie in de uitdagende wereld van de visserij waarbij je op het water kunt werken! Wij zoeken voor onze buitendienst een vakdeskundige visserij voor alle toezicht en beheertaken op de kustwateren in de Zuidwestelijke Delta. Deze functie vindt voornamelijk plaats vanaf het water in Zeeland (Visserijweg 1, 4486CX, Colijnsplaat of Havens Yerseke, Bakenweg, 4675 RB Yerseke).

In deze unieke buitendienstfunctie ben jij, samen met jouw directe collega, namens RVO de oren en ogen op de Zuidwestelijke Delta; onder andere op het Veerse meer, Oosterschelde, Westerschelde, Voordelta, Europoort en het Grevelingenmeer.

Als vakdeskundige visserij ben je als opstapper aan boord op één van de beheerschepen van de Rijksoverheid en ben je verantwoordelijk voor de toezicht en beheertaken op het water. Je bent als expert nauw betrokken bij de ontwikkelingen in en voor de sector. Zo ben je de ene dag druk aan het werk met het monitoren van de schelpdierbestanden en ben je een volgende dag in overleg met de sector over de mogelijkheden van aanpassingen van het percelenareaal of adviseer je beleidsmedewerkers over consequenties van nieuw in te zetten beleid. Dit alles met het uiteindelijke doel, het creëren van een eerlijk speelveld en een duurzame visserij.

Van een vakdeskundige visserij verwachten we een zelfstandige werkhouding, waarbij een goede samenwerking met je collega vakdeskundige visserij en de bemanning van de beheervaartuigen een must is.

Wat ga je doen?

  • Voor de uitvoering van de werkzaamheden in jouw beheergebied stel je een jaarprogramma op;
  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse planning van de werkzaamheden en bespreekt dit met de schipper en de bemanning;
  • Je voert inventarisaties en bemonsteringen uit en monitort de bestanden;
  • Je voert beheertaken uit op de scheldierpercelen en vaste visvakken;
  • Je houdt toezicht op de visserij in jouw beheergebied;
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan collega's en aan onze opdrachtgever;
  • Je neemt deel aan diverse overleggen. Zowel met de sector als met andere (overheids)partners;
  • Je bent voor de gebruikers op het water het 1e aanspreekpunt.


In het team ben je makkelijk benaderbaar en door je kennis en communicatieve vaardigheden ben je iemand die (snel) problemen kan oplossen en actief bijdraagt aan de verspreiding en verbreding van de visserij kennis. Je bent een verbinder die niet alleen inhoudelijk gedreven is, maar ook graag meedenkt en helpt om onze werkwijze te verbeteren.

We maken daarbij graag gebruik van jouw talenten. Wij dagen je uit om door te vragen, positief-kritisch te zijn en niet altijd de makkelijkste weg te kiezen. Natuurlijk doe je dit niet allemaal alleen. Je gaat aan de slag in een enthousiast team met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Word je enthousiast na het lezen van deze vacature, solliciteer dan snel. We verheugen ons op jouw reactie! Twijfel je nog, neem dan vooral even contact op, zodat we kunnen uitleggen waarom dit zo’n leuke functie is!

Functie-eisen
In deze zelfstandige functie is het belangrijk dat je een stevige gesprekspartner bent en goede communicatieve vaardigheden hebt in woord en geschrift. Doordat je midden in het speelveld staat is het belangrijk dat je goed kan omgaan met tegengestelde belangen. Je bent in staat om binnen de kaders eigen standpunten te kunnen bepalen en visies, opvattingen en oplossingsrichtingen te kunnen uitdragen.

Ook vragen we een goede beheersing van onderstaande competenties:

  • Oordeelsvorming
  • Klantgerichtheid
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken
  • Plannen en organiseren


Daarnaast ben je in het bezit van:

  • Je hebt mbo+/hbo werk- en denkniveau;
  • Je bent bereid afwisselende werktijden te werken;
  • Je hebt kennis van de visserijsector en bij voorkeur van de zuid westelijke deltawateren;
  • Je hebt nautische kennis en het is een pre als je al kan omgaan met navigatie, inmeetapparatuur en beheer van GEO data;
  • Kennis op het gebied van toezicht en handhaving en kennis op het beleidsterrein van visserij is goed. Je bent in ieder geval bereid je hierin te ontwikkelen.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 9
Maandsalaris Min €3.484 – Max. €4.868 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Het betreft een buitendienstfunctie op de Zuidwestelijke Delta. Je wordt verwacht wekelijks minimaal 3 dagen op het water te zijn in jouw beheergebied. Je vaart op deze dagen uit om 7:30, bent afhankelijk van het weer en getij en in bijzondere situaties ben je ook buiten de reguliere werktijden aan het werk. Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag zal naar verwachting gemiddeld 1 dag per maand zijn. Afhankelijk van de werkzaamheden en overleggen kan de overige tijd locatie- en plaats onafhankelijk worden ingevuld.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast. Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

  • Naast het salaris ontvang je maandelijks extra toelage voor bezwarende omstandigheden.
  • Wij vragen gebruik te maken van je eigen auto. Je ontvangt, in deze functie, voor de kilometers die je aflegt een hoge km vergoeding van €0.37 per gereden kilometer.


Sollicitaties worden pas behandeld na sluiting van de vacature.  
De gesprekken vinden plaats in de week van 7 oktober 2024. Omdat het zo'n unieke functie is, vragen wij je mogelijk een dag mee te lopen. Tijdens de meeloopdag kan je een goede indruk krijgen van jouw toekomstige werkplek en de werkzaamheden. Ook leer je direct een aantal collega's kennen.

Solliciteren?
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.