Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Consultancy, Advies

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

24 tot 32 uur


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202409100043

Solliciteer

Adviseur Wonen

Provincie Zeeland

Einddatum: maandag 30 september 2024

Zeeland staat voor een spannende uitdaging: de komende jaren moeten er 16.500 nieuwe woningen gerealiseerd worden. Wil jij een sleutelrol spelen in deze transformatie en bijdragen aan een provincie waar iedereen fijn kan wonen? Dan zoeken wij jou als onze nieuwe Adviseur Wonen!

In de Zeeuwse Woondeal hebben we ambitieuze afspraken gemaakt om tot en met 2030 deze woonopgave te verwezenlijken. We focussen niet alleen op meer én snellere nieuwbouw, maar ook op het verbeteren van bestaande woningen om beter aan te sluiten op de veranderende woonwensen van onze samenleving. Binnen ons betrokken en enthousiaste Team Wonen hebben we een plek vrij voor een gedreven professional.

Wat ga je doen?

Als Adviseur Wonen krijg je de kans om aan uitdagende projecten te werken die écht impact maken. Dit zijn jouw voornaamste taken:

  • Vergroten van het aandeel betaalbare woningen
     Je zet je in voor meer betaalbare huur- en koopwoningen in Zeeland. Samen met ons team, gemeenten, woningcorporaties en marktpartijen ontwikkel je een actieprogramma dat ervoor zorgt dat iedereen een betaalbare woning kan vinden. Jouw innovatieve aanpak en adviezen zorgen ervoor dat we de uitvoering in goede banen leiden.
  • Regeling Gebiedsgerichte Aanpak Wonen
     Jij bent de drijvende kracht achter deze regeling. Je zorgt ervoor dat alles juridisch en financieel goed geregeld is, zodat we kwetsbare woningen kunnen aanpakken en verbeteren. Van het beoordelen van aanvragen tot de toekenning van subsidies en besluitvorming, jij hebt het overzicht. Je werkt ook samen met gemeenten om Zeeuwse projecten aan te laten sluiten op landelijke subsidieregelingen.
  • Stimuleren van huisvesting voor internationale werknemers
     Met jouw kennis van landelijke ontwikkelingen op het gebied van huisvesting voor internationale werknemers, draag je bij aan passende oplossingen in Zeeland. Samen met collega's zorg je voor concrete stappen om voldoende en geschikte woningen te realiseren.


Verder werk je in het team mee aan:

  • Het in kaart brengen van leegstand en het adviseren van gemeenten over omgevingsplannen;
  • Het organiseren van inspirerende netwerkactiviteiten, zoals een Wooncongres;
  • De beoordeling van subsidievoorstellen en het opstellen van het Zeeuws Volkshuisvestingsprogramma.

 

Wie ben jij?

Jij bent een proactieve en creatieve denker die vol energie meewerkt aan het verbeteren van de woonmogelijkheden in Zeeland. Je hebt een HBO+ of universitair werk- en denkniveau (bij voorkeur richting ruimtelijke ordening of bestuurskunde) en affiniteit met wonen. Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet precies hoe je provinciale belangen kunt verenigen met die van onze partners.

Daarnaast:

  • Ben je communicatief sterk en bestuurlijk sensitief;
  • Weet je prioriteiten te stellen en ben je goed in plannen en organiseren;
  • Breng je helder en overtuigend advies uit, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Neem je graag het initiatief en weet je met creatieve oplossingen te komen voor nieuwe uitdagingen.

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie waarbij je werkt aan projecten die niet alleen de woonomstandigheden verbeteren, maar ook de provincie sterker en toekomstbestendig maken. Bovendien krijg je een Persoonlijk Budget voor Duurzame Inzetbaarheid van € 6.000,00 per 5 jaar, dat je volledig in kunt zetten om jezelf persoonlijk en/of professioneel te ontwikkelen. 

Daarnaast mag je rekenen op: 

  • een bruto maandsalaris tussen de € 4.232,00 en € 5.972,00 (schaal 11, cao Provincies) bij een fulltime dienstverband; 
  • een dienstverband voor 28-32 uur per week;
  • een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je salaris;
  • korting op je sportabonnement.

 

In je element bij de Provincie Zeeland

Wil jij werken op een plek waar je écht in je element bent? Bij Provincie Zeeland krijg je die kans! Vind je het leuk om bestuurders te adviseren of denk je liever na over oplossingen, bij ons draag je bij aan projecten die de regio versterken. Van het onderhouden van wegen tot het ondersteunen van culturele activiteiten, we werken samen aan een levendig Zeeland. Door weer en wind en met de voeten in de klei. 
 
We zoeken collega’s die samen met ons de uitdagingen aangaan en de toekomst van Zeeland willen vormgeven. We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen. 
 
Kom ook in je element en ontdek de mogelijkheden bij de Provincie Zeeland!
 
Wil jij een rol spelen in het realiseren van 16.500 nieuwe woningen in Zeeland? Solliciteer dan nu en draag direct bij aan de leefbaarheid van Zeeland!

Voor inhoudelijke vragen over deze rol kun je contact opnemen met Martin van den Bovenkamp, Poulemanager, T: 06 28904126, E: js.vd.bovenkamp@zeeland.nl 
 
Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Reinier Wondergem, Corporate Recruiter via recruitment@zeeland.nl

Je kunt reageren op deze vacature tot en met 30 september 2024. De gesprekken vinden plaats op vrijdag  4 oktober.

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.