Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Logistiek, Transport


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren

Semi-Starter/Young Professional


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202409060010

Solliciteer

Adviseur goederen en logistiek

Provincie Zeeland

Einddatum: woensdag 23 oktober 2024

De logistieke sector in Zeeland staat voor grote veranderingen. Digitalisering, elektrificatie, nieuwe logistieke diensten en het inspelen op klimaatdoelen zijn de uitdagingen waar we voor staan. De provincie Zeeland speelt hierop in door samen te werken met ondernemers en partners, en daarbij hebben we jou nodig!

Wij zijn op zoek naar een proactieve en innovatieve Adviseur Goederenvervoer en Logistiek die de Zeeuwse logistieke sector versterkt en de samenwerking stimuleert. Jij zorgt ervoor dat bedrijven de kansen van morgen benutten door ze te verbinden met de juiste partners, subsidies en kennis.

Jouw rol als Adviseur:

Als Adviseur Goederenvervoer en Logistiek ben jij de schakel tussen het bedrijfsleven, overheden en samenwerkingsverbanden. Jij houdt je bezig met strategische vraagstukken en vertaalt landelijke en internationale ontwikkelingen naar de Zeeuwse situatie. Daarnaast ondersteun je bedrijven bij hun transitie naar een duurzame, innovatieve toekomst.

Je hebt veel contacten, zowel binnen de provincie als met landelijke partners. In samenwerking met andere provincies en havenschappen werk je aan projecten die de logistieke ketens versterken, zoals de Goederenvervoercorridor Zuid en het Rail Ghent Terneuzen project. Je zorgt ervoor dat logistieke bedrijven in Zeeland klaar zijn voor de toekomst en helpt hen bij het inspelen op kansen zoals digitalisering en verduurzaming.

Wat ga je doen?

  • Trends en ontwikkelingen volgen: Je houdt de laatste ontwikkelingen op logistiek gebied bij, zoals digitalisering en elektrificatie, en vertaalt deze naar concrete acties voor de provincie en het bedrijfsleven.
  • Strategisch advies geven: Je adviseert het bestuur van de provincie over logistieke vraagstukken en stelt zelfstandig beleidsnota’s op.
  • Vertegenwoordigen van Zeeland: In externe vergaderingen vertegenwoordig jij de belangen van de provincie en het Zeeuwse bedrijfsleven.
  • Projecten en samenwerkingen aansturen: Je coördineert de samenwerking met Zeeland Connect en stemt de projecten, positioneringsplannen en communicatie af.
  • Subsidies en innovaties stimuleren: Je informeert bedrijven over subsidiemogelijkheden en stimuleert innovatieve oplossingen voor de logistieke sector.
  • Duurzaam vervoer promoten: Je zet je in voor verschuivingen van wegvervoer naar spoor en binnenvaart, en werkt samen met partners zoals North Sea Port.
  • Deelnemen aan landelijke en regionale samenwerkingsverbanden: Je bent actief in werkgroepen en overlegorganen die zich richten op het versterken van de logistieke sector.

 

Waar ga je werken?

Je werkt binnen het Programma Regionale Bereikbaarheid van de Provincie Zeeland, samen met een klein team van collega’s. Binnen dit team draag je bij aan het verbeteren van de logistieke infrastructuur en het versterken van de samenwerking met het bedrijfsleven. Je werkt nauw samen met andere teams, zoals het Programma Regionale Economie, omdat logistiek en economische groei hand in hand gaan. Ook heb je regelmatig contact met het Programma Energie en Klimaat, gezien de duurzame ambities van de provincie.

Wie zoeken wij?

  • Teamspeler: Je kunt goed samenwerken met collega’s, ondernemers en andere partijen.
  • Proactief en resultaatgericht: Je hebt een hands-on mentaliteit en weet ideeën om te zetten in concrete resultaten.
  • Sterk in advies en communicatie: Je bent een strategisch denker en kunt jouw ideeën helder overbrengen, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Bestuurlijke sensitiviteit: Je hebt inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen en kunt zelfstandig adviezen opstellen voor Gedeputeerde Staten.
  • Visie en innovatie: Je denkt vooruit en weet wat er nu nodig is om de Zeeuwse logistiek klaar te maken voor de toekomst.
  • Netwerker: Je bouwt en onderhoudt relaties met het bedrijfsleven, overheden en andere organisaties.
  • Ervaring en kennis: Je hebt minimaal een afgeronde HBO- of WO-opleiding en ervaring in logistiek, vervoer of een gerelateerd vakgebied.

 

Wat bieden wij?

Een leerzame samenwerking met inspirerende collega’s die jou de ruimte en tijd geven om te groeien in je rol. Bovendien krijg je een Persoonlijk Budget voor Duurzame Inzetbaarheid van € 6.000,00 per 5 jaar, dat je volledig in kunt zetten om jezelf persoonlijk en/of professioneel te ontwikkelen. 

Daarnaast mag je rekenen op: 

  • een bruto maandsalaris tussen de € 4.232,00 en € 5.972,00 (schaal 11, cao Provincies) bij een fulltime dienstverband; 
  • een dienstverband voor 32-36 uur per week;
  • een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • een Individueel Keuze Budget van 22,37% van je salaris;
  • korting op je sportabonnement.

 

In je element bij de Provincie Zeeland

Wil jij werken op een plek waar je écht in je element bent? Bij Provincie Zeeland krijg je die kans! Vind je het leuk om bestuurders te adviseren of denk je liever na over oplossingen, bij ons draag je bij aan projecten die de regio versterken. Van het onderhouden van wegen tot het ondersteunen van culturele activiteiten, we werken samen aan een levendig Zeeland. Door weer en wind en met de voeten in de klei. 
 
We zoeken collega’s die samen met ons de uitdagingen aangaan en de toekomst van Zeeland willen vormgeven. We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen. 
 
Kom ook in je element en ontdek de mogelijkheden bij de Provincie Zeeland!
 
Klaar om Zeeland vooruit te helpen? Ben jij de verbindende en innovatieve adviseur die wij zoeken? Solliciteer dan snel door je cv en motivatiebrief te sturen. Samen bouwen we aan een sterke en toekomstbestendige logistieke sector in Zeeland!

Voor inhoudelijke vragen over deze rol kun je contact opnemen met Maurice Buuron, Programmamanager Regionale Bereikbaarheid, T: 06 25709348, mmc.buuron@zeeland.nl 
Voor overige informatie kun je terecht bij Martin van den Bovenkamp, Poulemanager, T: 06 28904126, E: js.vd.bovenkamp@zeeland.nl
Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Reinier Wondergem, Corporate Recruiter via recruitment@zeeland.nl

Je kunt reageren op deze vacature tot en met 23 september 2024. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 1 oktober. 

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.