Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Geen ervaring/Starter


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011



www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202409050011

Solliciteer

Trainee Jurist

Provincie Zeeland

Einddatum: maandag 23 september 2024

Voor het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ zijn wij op zoek naar een:

Trainee Jurist (36 uur)
(Schaal 9)

 

Waarom een traineeship?

In het traineeship van ‘Talent voor Zeeland’ ga jij je gedurende 1,5 jaar bezig houden met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je gaat werken aan minimaal twee verschillende opdrachten bij de Provincie Zeeland. Het doel van het traineeship is om jezelf en de organisatie beter te leren kennen en ontwikkelen. Leren door te doen, talenten te ontwikkelen waarvan je nog niet wist dat je ze had, je specialiseren in een vakgebied of juist verkennen waar je goed in bent en wat je leuk vindt (en wat niet!). Je krijgt de kans om te werken aan projecten die ertoe doen, een topwerkgever te leren kennen en zo een kickstart te geven aan jouw carrière!
 
Tijdens jouw traineeship werk je aan je project bij de Provincie Zeeland en kom je (veelal op vrijdag) regelmatig samen met andere trainees om deel te nemen aan het ontwikkelprogramma. Tijdens deze dag worden ervaringen gedeeld maar wordt ook samen stil gestaan bij specifieke onderwerpen, volg je trainingen en werk je aan het verder ontwikkelen van competenties.
 

Jouw opdrachtgever

Talent voor Zeeland biedt dit traineeship aan in samenwerking met de Provincie Zeeland. De Provincie Zeeland streeft naar het beste voor Zeeland en de Zeeuwen. Door het uitvoeren van wettelijke taken, maar ook door samen met anderen aan maatschappelijke vraagstukken te werken. Ruim 700 collega’s met elk hun eigen talent of specialisme zetten zich daar dagelijks voor in. Van kantonniers tot medewerkers informatieveiligheid, van juristen tot beleidsadviseurs. Bij de Provincie Zeeland werk je in een omgeving waar je jouw ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden kunt delen. Je krijgt alle ruimte om goed te zijn in je vak en je verder te ontwikkelen, zodat jij je talenten kan inzetten voor Zeeland.
 
Zin om aan de slag te gaan? Dit traineeship start in oktober 2024.
 

Wat ga je doen als Trainee Jurist?

Gedurende het traineeship werk je vier dagen per week mee aan specifieke vraagstukken. Je wordt gekoppeld aan een jurist en fungeert als rechterhand.
 
Als trainee ga je werken aan minimaal twee echt verschillende projecten. Jouw traineeship bestaat uit drie fasen. De fasen zijn als volgt:
 
 - Fase 1: Inwerken
Je start met het leren kennen van je opdrachtgever, het traineeprogramma en haar partners, én de andere trainees (die in allerlei disciplines werkzaam zijn).
 
 - Fase 2: Project 1
Bij de Provincie Zeeland werken de juridisch adviseurs op verschillende domeinen. Van grondzaken tot vastgoed, ruimte, natuur, juridische kwaliteitszorg, openbaarheid of inkoop. Je start met een opdracht vanuit één van deze domeinen. Je gaat meelopen met een jurist binnen het team Juridische Zaken.
 
 - Fase 3: Project 2
Tijdens de eerste maanden heb jij verschillende werkzaamheden binnen een project opgepakt. Samen met jou gaan we kijken naar een passend tweede project, dat aansluit bij jouw competenties en ambitie.
 

Opdracht

Een greep uit jouw mogelijke werkzaamheden:

  • Je levert een bijdrage aan de juridische kwaliteitsbewaking van de uitvoering van een bepaald domein zoals het provinciale natuurbeleid; 
  • Je levert een bijdrage aan de vertegenwoordiging van de provincie in bezwaar- en beroepsprocedures, je leert verweerschriften op te stellen en kijkt mee tijdens zittingen;
  • Je leert hoe de mandaten en bevoegdheden geregeld zijn en levert een bijdrage aan het actueel houden hiervan;
  • Je levert een bijdrage aan het beantwoorden van juridische vragen m.b.t. subsidies;
  • Je leert hoe je de betrokken collega’s gevraagd en ongevraagd advies kan geven wanneer dit volgens jou vanuit de bepalingen van de betreffende wet- en regelgeving noodzakelijk is. Ook lever je een bijdrage aan (herziening van) regelgeving, zoals een provinciale verordening;
  • Je neemt deel en levert een inhoudelijke bijdrage aan interprovinciale overleggen (IPO) en juridische en provinciale werkgroepen;
  • Je doet werkzaamheden voor het secretariaat bezwaarschriftencommissie.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Je hebt een brede interesse in maatschappelijke projecten. We vinden het belangrijk dat je weet wat er speelt in de samenleving en dat je oog hebt voor de behoeften die daarin spelen. Met originele ideeën, bondige en overtuigende analyses met aansprekende oplossingsrichtingen, lever je een concrete en zichtbare bijdrage aan diverse projecten van de Provincie Zeeland. Je hebt ambitie en wilt jezelf graag verder ontwikkelen. Tenslotte draag je Zeeland een warm hart toe.
 

Je beschikt over:

 - Een afgeronde WO opleiding met een juridische achtergrond;
 - 0 tot 2 jaar relevante werkervaring.
 

Wat staat er tegenover?

Een carrière kickstart met benefits zullen we maar zeggen. Zo zien de benefits eruit:

  • Super starters salaris dat gedurende de 1,5 jaar met jou meegroeit;
  • De zekerheid van een contract voor anderhalf jaar;
  • Reiskostenvergoeding voor woon-werk en openbaar vervoer;
  • De kans om jouw interesses verder te ontdekken, je talenten optimaal te ontwikkelen en daarmee je ambities invulling te geven;
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen bij een professionele en dynamische organisatie.
     

Pak jij deze kans?

Ben je geïnteresseerd in dit traineeship? Stuur dan jouw CV en motivatie naar sollicitaties@talent-voor-zeeland.nl of bel Marleen Cornelese voor vragen op 06 – 4677 8317.

Je kunt tot 23 september solliciteren voor het traineeship dat start aankomende oktober!

 

 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.