Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Contactgegevens

Adres:

Talent voor Zeeland

Edisonweg 37e

4382 NV Vlissingen

Nederland


Postadres:

Wildbaan 31

4386 GD Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

Dhr. Marty de Jonge

06-46778317



www.talent-voor-zeeland.nl/

Vacaturenummer:

V202409040008

Solliciteer

Trainee Jurist bij Provincie Zeeland

Talent voor Zeeland - Middelburg

Einddatum: zaterdag 28 september 2024

Wil jij jouw juridische carrière starten met impactvolle projecten in Zeeland? Solliciteer nu direct voor het Traineeship Jurist bij Provincie Zeeland en ontwikkel jezelf tot een veelzijdige professional binnen 1,5 jaar.

Waarom een traineeship?

Gedurende 1,5 jaar ga jij werken bij een topwerkgever in Zeeland, namelijk Provincie Zeeland! Het doel van het traineeship is om jezelf en de organisatie beter te leren kennen. Leren door te doen, talenten te ontwikkelen waarvan je nog niet wist dat je ze had, je specialiseren in een vakgebied of juist verkennen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je volgt samen met je mede trainees een uitdagend ontwikkelprogramma, gericht op persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en inhoudelijke trainingen. Daarnaast krijg je de kans om andere Zeeuwse organisaties te leren kennen en te werken aan casestudies die ertoe doen. Zo geef je een kickstart aan jouw carrière!

Jouw opdrachtgever

Talent voor Zeeland biedt dit traineeship aan in samenwerking met Provincie Zeeland. Provincie Zeeland streeft naar het beste voor Zeeland en de Zeeuwen. Door het uitvoeren van wettelijke taken, maar ook samen met anderen aan maatschappelijke vraagstukken te werken. Ruim 700 collega’s met elk hun eigen talent of specialisme zetten zich daar dagelijks voor in. Van kantonniers tot medewerkers informatieveiligheid, van juristen tot beleidsadviseurs. Bij Provincie Zeeland werk je in een omgeving waar je jouw ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden kunt delen. Je krijgt alle ruimte om goed te zijn in je vak en je verder te ontwikkelen, zodat jij je talenten kan inzetten voor Zeeland.

Zin om aan de slag te gaan? Dit traineeship start al in oktober!

Wat ga je doen als Trainee Jurist?

Gedurende het traineeship werk je vier dagen per week mee aan specifieke vraagstukken. Je wordt gekoppeld aan een senior jurist en fungeert als rechterhand. Als trainee ga je werken aan minimaal twee echt verschillende projecten. Jouw traineeship bestaat uit drie fasen. De fasen zijn als volgt:

Fase 1: Inwerken
Je start met het leren kennen van je opdrachtgever, het traineeprogramma en haar partners, én de andere trainees (die in allerlei disciplines werkzaam zijn).

Fase 2: Project 1
Bij de Provincie Zeeland werken de juridisch adviseurs op verschillende domeinen. Van grondzaken tot vastgoed, ruimte, natuur, juridische kwaliteitszorg, openbaarheid of inkoop. Je start met een opdracht vanuit één van deze domeinen. Je gaat meelopen met een jurist binnen het team Juridische Zaken.

Fase 3: Project 2
Tijdens de eerste maanden heb jij verschillende werkzaamheden binnen een project opgepakt. Samen met jou gaan we kijken naar een passend tweede project, dat aansluit bij jouw competenties en ambitie.

Een greep uit je werkzaamheden

  • Je helpt de juridische kwaliteit van bijvoorbeeld het provinciale natuurbeleid te bewaken en verbeteren;
  • Je werkt mee aan het verdedigen van de provincie in bezwaar- en beroepsprocedures, waarbij je leert om verweerschriften op te stellen en mee te kijken tijdens zittingen;
  • Je duikt in de organisatie van mandaten en bevoegdheden en zorgt dat alles up-to-date blijft;
  • Je beantwoordt juridische vragen over subsidies en helpt collega’s verder;
  • Je geeft proactief juridisch advies aan collega's en draagt bij aan het vernieuwen van provinciale regelgeving;
  • Je doet actief mee aan interprovinciale overleggen en juridische werkgroepen en brengt jouw inzichten in.

 

Waar zijn we naar op zoek?

Je hebt een brede interesse in maatschappelijke vraagstukken en houdt de vinger aan de pols van wat er speelt in de samenleving. Je ziet wat nodig is, denkt creatief mee en komt met slimme, overtuigende oplossingen die echt impact maken op de projecten van de Provincie Zeeland .Je hebt ambitie en wilt jezelf graag verder ontwikkelen. En natuurlijk zet jij je graag in voor de toekomst van deze regio!

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde WO opleiding met een juridische achtergrond;
  • 0 à 2 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling;
  • Je hebt vooral heel veel zin om aan de slag te gaan!

 

Wat staat er tegenover?

Een carrière kickstart met benefits zullen we maar zeggen. Zo zien de benefits eruit:

  • Een uitstekend salaris;
  • De kans om jouw interesses verder te ontdekken, je talenten optimaal te ontwikkelen en daarmee je ambities invulling te geven;
  • Onderdeel van de Talent voor Zeeland community die je in contact brengt met verschillende organisaties, professionals en evenementen;
  • De kans om impact te maken samen met een hechte groep trainees.

 

Pak jij deze kans?

Ben je geïnteresseerd in dit traineeship? Stuur dan snel jouw CV en motivatie op naar sollicitaties@talent-voor-zeeland.nl of bel voor vragen naar programmamanager Marleen via 06-46778317.

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.

Bekijk locatie