Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Contactgegevens

Bezoekadres:

Veiligheidsregio Zeeland

Segeerssingel 10

4337 LG MIDDELBURG

Nederland


Contactpersoon:

HRM Veiligheidsregio

0118-421100



veiligheidsregiozeeland.nl

Vacaturenummer:

V202408200042

Solliciteer

Communicatieadviseur CoPI (nevenfunctie op piket)

Veiligheidsregio Zeeland

Einddatum: maandag 30 september 2024

Zeeland kent grote en diverse risico’s. De Zeeuwse vaarroutes behoren tot de drukste in Europa, we hebben grote chemische bedrijven, een kerncentrale, we worden een knooppunt voor energie in Nederland en Europa en we ondervinden de consequenties van klimaatveranderingen zoals overstromingen en natuurbrand.  

De maatschappij vraagt daarnaast om meer snelheid om gevolgen te beperken. Dit vraagt grote betrokkenheid van partnerorganisaties die daar een rol in hebben. Het is onze uitdaging om in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden en om mee te groeien met maatschappelijke ontwikkelingen.  

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is het centrale orgaan voor fysieke veiligheid in Zeeland met als onderdelen Risico- en Crisisbeheersing, Brandweer Zeeland en Bedrijfsvoering. Dit doet VRZ in samenwerking met alle organisaties en instanties die hierbij een rol spelen, in het bijzonder de dertien Zeeuwse gemeenten. Onze missie is ‘Samen sterk voor een veilig Zeeland’. 

Bij grote incidenten vullen wij de functie van communicatieadviseur CoPI in, wat staat voor Commando Plaats Incident. 

 

Voor het piket crisiscommunicatie zijn we op zoek naar: 

Communicatieadviseur CoPI 

(nevenfunctie op piket) 

 

Wil je eraan bijdragen dat betrokkenen bij een incident weten wat ze het beste kunnen doen? Kun je snel hoofd- en bijzaken analyseren en communiceren? In het zogenaamde CoPI (Commando Plaats Incident) komen specialisten van de hulpdiensten samen om een incident zo snel mogelijk terug te brengen naar een normale situatie. De communicatieadviseur CoPI maakt deel uit van dat team. 

De camera maakt de taak van de communicatieadviseur CoPI fascinerend, maar ook de inbreng en het advies in het CoPI. Je adviseert de Leider CoPI over communicatievraagstukken, die er tijdens een ramp of crisis in de buitenwereld spelen. Je legt verbinding tussen betrokken partners en collega’s van de crisisteams en stemt de communicatie met elkaar af. 

 

Durf jij de uitdaging aan? 

Als communicatieadviseur CoPI ben je lid van het CoPI-team en werk je samen met één of meerdere collega’s uit het team crisiscommunicatie. Je adviseert en informeert het team over de communicatieaanpak rond het incident. Daarnaast verzorg je de woordvoering op de plaats van het incident en deel je informatie met de collega’s uit het team crisiscommunicatie. Per jaar zijn er zo’n zes à zeven incidenten waarvoor een CoPI wordt ingericht. Naast deze incidenten kan er ook inzet gevraagd worden bij dreigingen of andere type incidenten.  

De piketfunctie wordt 7x24uur ingevuld, in een team van meerdere collega’s. Je dienst duurt van maandagochtend tot maandagochtend de week daarop. 

 

Wie zoeken wij? 

We zoeken communicatieve personen die: 

  • Doorgronden wat er speelt, oog hebben voor wat er leeft in de buitenwereld en met een duidelijke boodschap kunnen uitleggen wat er aan de hand is; 

  • Daadkrachtig een goed advies kunnen overbrengen in het CoPI; 

  • Zelfstandig besluiten durven nemen en uitvoeren; 

  • Het leuk vinden om de media te woord te staan; 

  • HBO werk- en denkniveau hebben; 

  • In het bezit zijn van rijbewijs B. 

 

Wat bieden wij? 

  • De kans om inwoners en bezoekers van Zeeland met je communicatie te helpen zichzelf en anderen te wapenen tegen (naderende) onveilige situaties in hun omgeving. 

  • Een omgeving waarin sociale en betrokken collega’s je triggeren om je crisiscommunicatie-skills op de juiste manier in te zetten en om deze scherp en up-to-date te houden. 

  • Een boeiende neventaak bij een veelzijdige organisatie die altijd in ontwikkeling is, omdat de omgeving waarin deze werkt, ook altijd in ontwikkeling is. 

  • Je wordt door ons opgeleid en getraind in een tempo dat bij je past. Eenmaal actief in de functie word je kennis actueel gehouden door cursussen, workshops en oefeningen samen met collega’s. 

  • Je wordt door ons uitgerust met passende middelen zoals telefoon, laptop, herkenbare kleding en voertuig. 

  • Voor je deelname aan de piketdienst en vakbekwaamheidsactiviteiten ontvang je een vergoeding volgens hoofdstuk 20 van de CAR-UWO gebaseerd op het maximum van salarisschaal 9. In het geval van inzet buiten de reguliere werktijd geldt een vergoeding gelijk aan het uurloon van het maximum van salarisschaal 9 vermeerderd met 50%. 

Het is belangrijk je te realiseren dat een oproep binnen werktijd betekent dat je je reguliere werkzaamheden op dat moment niet kunt uitvoeren. Na alarmering moet je direct naar de locatie van het incident toe. Het streven is om binnen een half uur op locatie te zijn. Daarom is voorafgaande instemming van de leidinggevende(n)/werkgever belangrijk. Ook ZZP’ers in (crisis)communicatie worden uitgenodigd om te reageren. 

 

Geïnteresseerd? 

Wil je beter verkennen wat je als communicatieadviseur doet? Lees dan hier het verhaal van piketcollega Josianne Rip: Communicatieadviseur - Commando Plaats Incident (CoPI) | Veiligheidsregio Zeeland 

Wil je meer weten over deze nevenfunctie, neem dan contact op met Rudy Boogert, via 06-47088755. Solliciteren? Stuur dan uiterlijk 30 september 2024 een e-mail met je motivatiebrief en cv naar vacatures@vrzeeland.nl

De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld. 

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.