Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€3952 - €5376



Contactgegevens

Adres:

Waterschap Scheldestromen

Kanaalweg 1

4337 PA Middelburg

Nederland


Postadres:

Postbus 1000

4330 ZW Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Ingrid van Bragt

088-2461000



scheldestromen.nl/vacatures

Vacaturenummer:

V202408140028

Solliciteer

Adviseur Chemische bodem- en waterkwaliteit

Waterschap Scheldestromen

Einddatum: zondag 13 oktober 2024

Wat ga je doen?

Het oppervlaktewater in Zeeland voldoet nog niet aan de doelstellingen van de KRW (Kader Richtlijn Water). Om de doelstellingen in onze brakke wateren te behalen, is het vooral nodig om emissies van voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit de landbouw richting de bodem en het oppervlaktewater te verminderen. Maar ook de lozingen van chemische stoffen van o.a. de industrie en riolering spelen hierbij een rol.

Wil jij samen met je collega’s een bijdrage leveren aan de chemische bodem- en waterkwaliteit? Zo kunnen we toewerken naar de kansen en mogelijkheden voor de betrokken partijen.

Wat zijn jouw werkzaamheden:

  • Je stimuleert de samenwerking tussen diverse belanghebbenden zodat de opgaven voor een goede chemische water- en bodemkwaliteit in samenhang worden benaderd.
  • Hiervoor onderhoud je een in- en extern netwerk om de samenwerking binnen het waterschap en met regionale en landelijke partners vorm te geven. Deze partners kunnen agrarische verenigingen zijn, maar ook andere waterschappen, gemeenten en provincie.
  • Je adviseert en initieert maatregelen die bijdragen aan vermindering van emissies en aan een betere water- en bodemkwaliteit. Voorbeelden zijn: het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, de Nitraatrichtlijn en opgaven rondom de Zuidwestelijke Delta.
  • Je bent kritisch op de bijdrage van de maatregelen aan het behalen van de waterschapsdoelen. Dit doe je niet alleen, maar in nauwe samenwerking met je collega’s die elk hun eigen expertise inbrengen.
  • Je levert een bijdrage aan de relevante bodemopgaven voor het waterschap, zoals het (water)bodembeleid onder de Omgevingswet, de nieuwe Europese Bodemrichtlijn en Water en Bodem Sturend. Ook dit doe je niet alleen, maar in samenwerking met collega’s van andere waterschappen en overheden.

Afgelopen jaren is er al veel werk verzet. Je hoeft dus niet vanaf nul te beginnen en je kunt rekenen op een warme overdracht. Daarnaast zijn er recent extra collega’s bij gekomen om de opgaven sneller te kunnen realiseren. Je komt te werken in een team dat graag haar schouders onder deze opgaven zet.

 

Wat krijg je ervoor terug?

  • Flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal. Je kunt zowel thuis als op kantoor werken.
  • Een 36-urige werkweek (fulltime).
  • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
  • Salaris varieert tussen: € 3.952,- en maximaal € 5.376,- bruto per maand en is afhankelijk van ervaring.
  • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
  • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.  
  • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen.
  • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto’s beschikbaar.

 

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van milieuwetenschappen, (bio)chemie of vergelijkbaar.
  • Je hebt enkele jaren werkervaring in het werkveld van chemische water- en bodemkwaliteit, risicobeoordeling van voedings- of chemische stoffen.
  • Je bent een netwerker. In deze functie zit je vaak aan tafel met externe stakeholders, zoals agrarische verenigingen en collega-overheden.
  • Je bent in staat om beleid en ontwikkelingen rond chemische (opkomende) stoffen te vertalen in heldere adviezen of concrete acties of maatregelen.
  • Je kent de ambtelijke en politieke spelregels, verhoudingen en belangen. Je herkent politieke en bestuurlijke gevoeligheden, risico’s en kansen en handelt daarnaar: je staat stevig in je schoenen en je durft jouw onderbouwde beslissing in te brengen.
  • Je hebt inzicht in de regionale- en integrale vraagstukken op het gebied van water- en bodemkwaliteit en de rol van de landbouw en de natuur hierin. Hierbij kun je op een adequate manier omgaan met de uiteenlopende belangen van de diverse stakeholders.

 

Wie zijn wij?

Waterschappers zijn doeners. Met de voeten -soms letterlijk- in de klei. Iedere Zeeuw is dagelijks afhankelijk van ons werk. En onze rol krijgt nog meer impact als je kijkt naar de enorme uitdagingen door klimaatverandering, zoals de zeespiegelstijging en beschikbaarheid van zoetwater. Om Zeeland veilig te houden en het welzijn van haar inwoners te waarborgen, zoeken wij collega’s die mee willen bouwen aan onze prachtige provincie.

Word jij ook een waterschapper? 

Team
Beleid & Ondersteuning, afdeling Watersystemen
Wij zijn een team met 30 gedreven professionals. Als onderdeel van ons team kun je verwachten dat collega’s elkaar helpen en waar een goede grap altijd welkom is. We lunchen regelmatig met elkaar en drinken samen koffie waar er altijd ruimte is voor een persoonlijk praatje. Als nieuwe collega kan je verwachten dat je goed wordt ingewerkt met de hulp van verschillende buddy’s en een uitgewerkt inwerkprogramma bij binnenkomst.

 

Procedure

Bel ons gerust! Over de sollicitatieprocedure: Ingrid van Bragt, recruiter, 06-23640680

Je kunt je sollicitatiebrief en cv insturen via onderstaande solliciteer-button. 

Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de vacature.

Een digitaal competentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Val jij onder de indicatie banenafspraak? Ook jij wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.