Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Techniek, Bouw, installatie

Overheid, Non-profit 

Overig


Functiesoort:

Techniek

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

24 tot 32 uur


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€4385 - €6058



Contactgegevens

Adres:

Waterschap Scheldestromen

Kanaalweg 1

4337 PA Middelburg

Nederland


Postadres:

Postbus 1000

4330 ZW Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Ingrid van Bragt

088-2461000



scheldestromen.nl/vacatures

Vacaturenummer:

V202407240059

Solliciteer

Beleidsmedewerker Waterkeringen parttime

Waterschap Scheldestromen

Einddatum: vrijdag 15 november 2024

Wat ga je doen?

Naast primaire waterkeringen kennen we in Zeeland het systeem van compartimentering. In de uitzonderlijke situatie dat een primaire waterkering bezwijkt, is een back-up beschikbaar in de vorm van het stelsel van regionale waterkeringen. Dit stelsel kan de overstroming afremmen. Ook zijn er regionale waterkeringen langs een aantal kanalen, de zogenaamde ‘natte regionale keringen’. Het op orde brengen van het stelsel van regionale waterkeringen is een taak van het waterschap. De provincie is wettelijk bevoegd kaders te stellen en het waterschap wordt wettelijk gezien als de beherende en uitvoerende instantie.

Je adviseert over vraagstukken op het gebied van regionale waterkeringen.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

  • Jij bent onze beleidsmaker: Je krijgt de kans om beleid op te stellen voor regionale waterkeringen, waarbij je werkt binnen het innovatieve concept van meerlaagse veiligheid. Jouw ideeën dragen direct bij aan de veiligheid van onze regio.
  • Implementatie en vernieuwing: Je speelt een sleutelrol in de implementatie van het herziene stelsel van regionale waterkeringen. Door jouw inzet wordt de veiligheid voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd.
  • Verordeningen opstellen: Samen met ons team werk je aan het opstellen en up-to-date houden van de waterschapsverordening. Hiermee waarborg je dat alle processen en regelgevingen naadloos op elkaar aansluiten.
  • Zorgplicht in actie: Je zet je in voor de zorgplicht rondom regionale waterkeringen. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor de praktische uitvoering en naleving van deze essentiële taak.
  • Beheer en onderhoud: Het beheren en onderhouden van waterkeringen en de bijbehorende kunstwerken is jouw expertisegebied. Je adviseert over inspecties en draagt bij aan de planning van onderhoudsmaatregelen.
  • Impact op beleidsniveau: Je maakt deel uit van het maatregelplan hoogwater, waarin regionale waterkeringen een cruciale rol spelen. Jouw input zorgt ervoor dat we goed voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen.
  • Samenwerken en rapporteren: Door deel te nemen aan overleggroepen met overheden, omwonenden en collega’s van andere afdelingen, bouw je aan waardevolle relaties. Daarnaast houd je de provincie Zeeland regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bevindingen.

 

Wat krijg je ervoor terug?

  • Flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal. Je kunt zowel thuis als op kantoor werken.
  • Een 28-urige werkweek (parttime) met een flexibel werkrooster.
  • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
  • Salaris varieert tussen: € 4.385,- tot max. € 6.058,- bruto per maand (fulltime) en is afhankelijk van ervaring.
  • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
  • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding. 
  • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
  • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto’s beschikbaar.

 

Wie ben jij?

  • Je hebt tenminste een afgeronde hbo-opleiding in de richting van watermanagement (bijvoorbeeld Civiele Techniek).
  • Je bent voor 28 uur per week beschikbaar.
  • Je bent in staat complexe materie voor meerdere doelgroepen inzichtelijk te maken.
  • Je bent in staat om logische verbanden te leggen en gegevens om te zetten in bruikbare informatie.
  • Je staat stevig in je schoenen en beschikt over overtuigingskracht, maar je staat ook open voor ideeën en suggesties van anderen.
  • Je legt makkelijk contact en kunt goed samenwerken met stakeholders.
  • Het schrijven van (beleid)notities gaat jou goed af.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen.
  • Je beschikt over een proactieve werkhouding, bent doortastend en zelfstandig.
  • Je bent vaardig in het adviseren en presenteren en hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen.

 

Wie zijn wij? 

Waterschappers zijn doeners. Met de voeten -soms letterlijk- in de klei. Iedere Zeeuw is dagelijks afhankelijk van ons werk. En onze rol krijgt nog meer impact als je kijkt naar de enorme uitdagingen door klimaatverandering, zoals de zeespiegelstijging en beschikbaarheid van zoetwater. Om Zeeland veilig te houden en het welzijn van haar inwoners te waarborgen, zoeken wij collega’s die mee willen bouwen aan onze prachtige provincie.

Word jij ook een waterschapper? 

Team Beleid & Ondersteuning
Het team bestaat uit 12 gedreven specialisten. Een team met veel kennis van waterkeringen, kunstwerken en waterveiligheid. Ons werk is onze passie. Samen zetten we ons in om de waterveiligheid te bewaken en de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. We adviseren over vergunningen rondom recreatie en bouwwerkzaamheden, beoordelen waterkeringen op de toekomst en ondernemen actie waar versterking, vernieuwing of onderhoud nodig is. We zijn een hecht team van specialisten die elkaar goed weten te vinden.

 

PROCEDURE

Bel ons gerust!

Over de sollicitatieprocedure: Ingrid van Bragt, recruiter, 06-23640680.

Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de vacature.

Een digitaal competentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Val jij onder de indicatie banenafspraak? Ook jij wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.