Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

24 tot 32 uur


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€3319 - €5040



Contactgegevens

Bezoekadres:

Buurtteams Vlissingen

Edisonweg 41 A13

4382 NV Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

Dhr. Gerben Rodts

0118 - 723 900



www.buurtteamsvlissingen.nl/

Vacaturenummer:

V202407040012

Solliciteer

Sociaal Werker met Juridische & Financiële expertise 28 uur

Buurtteams Vlissingen - Vlissingen

Einddatum: woensdag 25 september 2024

Wie wij zijn

Buurtteams Vlissingen ondersteunt inwoners van gemeente Vlissingen op elk leefgebied. Dit doen we samen met onze vele samenwerkingspartners uit het sociaal domein.

Onze sociaal werkers gaan actief de wijk in en zoeken inwoners op. Zo leggen we connecties en weten we vroegtijdig wat er speelt in de samenleving. We signaleren problemen op het gebied van bijvoorbeeld opvoeding, schulden, gezondheid, meedoen of eenzaamheid, voordat ze escaleren en de zorgvraag groter wordt.

Heeft iemand een vraagstuk? Dan gaan we actief aan de slag met het vinden van een integrale oplossing waarbij de mens centraal staat. In plaats van kijken wat niet kan, bekijken we welke mogelijkheden er wél zijn. Dat noemen we positieve gezondheid. En positief, dat past bij onze mindset!

We zijn outreachend, creatief en daadkrachtig. We helpen iedereen in gemeente Vlissingen die dat nodig heeft. Dat doen we laagdrempelig, met de focus op zelf- en samenredzaamheid. Zo werken we aan een oplossing waar iedereen beter van wordt.

 

Wat je gaat betekenen

Als Sociaal Werker bij Buurtteams Vlissingen maak je écht een verschil voor de inwoners van de gemeente. Samen met je collega’s ga je de wijk in en leg je verbindingen met de inwoners. Je ondersteunt en adviseert inwoners met hulpvragen, helpt hen bij het maken van keuzes, het ontwikkelen van vaardigheden, en het opbouwen van een netwerk binnen hun gemeenschap. Door problemen proactief aan te pakken en bestaande uitdagingen samen op te lossen, verbeteren we de kwaliteit van het dagelijks leven van de inwoners.

Daarnaast geef je samen met je collega’s trainingen en organiseer je activiteiten voor een diverse doelgroep. Zo draag je bij aan het collectieve aanbod van Buurtteams Vlissingen.

Je bent breed inzetbaar, maar je hebt specifieke expertise in juridische en financiële zaken. Je helpt inwoners grip te krijgen of te behouden op hun financiële situatie. Met jouw ervaring in dit vakgebied weet je hoe je een financiële situatie in kaart brengt. Je zoekt naar mogelijkheden voor vergoedingen, toeslagen en hulp in natura. Je verstrekt informatie, advies en concrete dienstverlening op het gebied van voorzieningen en recht. Je onderzoekt opties en schakelt gemakkelijk met onze samenwerkingspartners in het sociaal domein.

 

Dit ben jij

Jij begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om een goede verbinding te leggen. Je mensenkennis komt daarbij goed van pas. Je communiceert duidelijk, empathisch en positief met zowel inwoners als onze samenwerkingspartners. Als creatieve probleemoplosser met een ondernemende mindset stroop je je mouwen op om de beste oplossingen te vinden. Je motiveert, informeert en adviseert bij het maken van keuzes, het ontwikkelen van talenten en vaardigheden, en je slaat bruggen tussen mensen die waardevol voor elkaar kunnen zijn. Je onderschrijft de werkwijze van Buurtteams Vlissingen. Je bent breed inzetbaar, maar jouw juridische en financiële deskundigheid maakt jou een waardevolle aanvulling op ons enthousiaste team.

Dit breng je mee

  • Je hebt een afgeronde, relevante hbo-opleiding Sociaal Juridische dienstverlening, MWD, of Schuldhulpverlening;
  • Je hebt actuele kennis van sociaal-juridische wet- en regelgeving en schuldhulpverlening;
  • Relevante werkervaring als sociaal raadslid is een pre;
  • Je hebt een ondernemende houding, werkt oplossingsgericht en kunt goed afstemmen op de inwoner om constant de inschatting te maken of het vraagstuk past binnen werkwijze Buurtteams, of dat er opgeschaald moet worden;
  • Je werkt goed samen met andere disciplines;
  • Je vindt het geen probleem om incidenteel in de avonduren te werken;
  • Je bent een open-minded en outreachend persoon;
  • Je bent sociaal en beheerst effectieve gesprekstechnieken;
  • Jij doet altijd je best om verbinding tot stand te brengen;
  • Je zet je humor en creativiteit in tijdens het werk;
  • Je bent minimaal 24 - 28 uur per week beschikbaar.

Klaar om het verschil te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Dit bieden wij

Buurtteams Vlissingen is een jonge organisatie met een innovatieve werkwijze: we doen het net even anders! We merken dat dat goed werkt en veel vrijheid geeft aan onze medewerkers. Tijdens je werk, helpen we je met jouw vaardigheden en talenten ontwikkelen middels mogelijkheden tot coaching, training of scholing.

Goed om te weten:

  • Je salaris is afhankelijk van je leeftijd, ervaring, opleiding, registraties en taken. We houden schaal 8 aan als richtlijn voor HBO, conform CAO Sociaal Werk;
  • Bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden wordt dit na een jaar omgezet in een contract voor onbepaalde tijd;
  • Je krijgt een individueel keuzebudget en loopbaanbudget;
  • Je krijgt een laptop en telefoon om je werk efficiënt uit te voeren;
  • Er is dienstreisvergoeding beschikbaar.


Heb je vragen?

We helpen je graag bepalen of deze baan de match is voor jou. Neem contact met ons op via sollicitatie@buurtteamsvlissingen.nl of bel naar Joyce van der Leer, Coördinator via 06-22960248.

 

Klaar om de wijk in te gaan?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan voor 11 september een korte motivatie en jouw cv naar Gerben Rodts, directeur Buurtteams, via sollicitatie@buurtteamsvlissingen.nl. We horen graag van je!


Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.

 

Bekijk locatie