Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Beveiliging


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€2506 - €3091



Contactgegevens

Bezoekadres:

Penitentiaire Inrichting Middelburg - Torentijd

Torentijdweg 1

4337 PE Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Denise de Jonge

0880722950



www.dji.nl

Vacaturenummer:

V202209070003

Solliciteer

Medior arrestantenverzorger

Penitentiaire Inrichting Middelburg - Torentijd

Einddatum: maandag 30 september 2024

Je speelt als Medior arrestantenverzorger een belangrijke rol binnen het arrestantencomplex van de penitentiaire inrichting Middelburg; een inrichting die meerdere afdelingen en regimes kent. Je bent op de eerste plaats medeverantwoordelijk voor uitvoerende taken die samenhangen met de bewaring en beveiliging van personen die in het arrestantencomplex zijn geplaatst. Je draagt als Medior arrestantenverzorger bij aan de veiligheid door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Je controleert legitimatiebewijzen, checkt in- en uitgevoerde goederen en informeert medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften. In jouw werk controleer je onder meer op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden. Als je onregelmatigheden of ordeverstoringen constateert, dan rapporteer je die.

In overeenstemming met de visie van de Dienst Justitiële Inrichtingen draag je als Medior arrestantenverzorger in Middelburg bij aan een humane uitvoering, voor de duur van de ophouding, tijdens het onderzoek van de politie en de beperking van de schade tijdens de ophouding.

Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen, volg je meerdere interne opleidingen die passen bij het werk dat je gaat doen. Zoals bedrijfshulpverlening, BOA, maar óók een interne opleiding waarin je uitleg krijgt over de functie van beveiliger en over de andere disciplines die in een PI voorkomen. Ook krijg je wekelijks de ruimte om te sporten.

Doorgroeimogelijkheden? Ook die zijn er bij ons volop! Tot Senior Arrestantenverzorger bijvoorbeeld, waarbij je het aanspreekpunt bent voor je collega’s van het arrestantencomplex. Maar we staan er ook voor open als je een andere functie binnen de PI wilt uitoefenen, zoals die van Penitentiair Inrichtingswerker. Uiteraard moet je daar dan een opleiding voor volgen, maar ook die mogelijkheden zijn ruim voorhanden.

Functie-eisen

Dit neem je mee

  • Je bent minimaal in het bezit van een MBO-2 diploma beveiliging. Je kunt ook solliciteren met een MBO-2,MBO-3 of MBO4 diploma in een andere richting. Wanneer je gemotiveerd bent om de MBO-2 beveiliging te behalen, krijg je bij ons hiervoor de gelegenheid en de tijd om het te behalen. Zie daarover meer onder het kopje ‘Bijzonderheden’.
  • Je bent in bezit van de BO (basisopleiding voor beveiliger)
  • Je bent in bezit van de opleiding BOA, of je bent bereid dit te behalen.
  • Je bent fit en stressbestendig en hebt geen bezwaar tegen onregelmatige diensten.
  • Je bent in staat om je eigen gedrag kritisch te evalueren, staat open voor feedback leert hiervan en wijzigt op grond hiervan je eigen gedrag of standpunten.

 

Dit is jouw kracht

  • Je legt gemakkelijk contact, waardoor je bezoekers en ketenpartners goed te woord kunt staan.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent bereid om één of meerdere interne opleidingen te volgen die passen bij het werk dat je gaat doen.
  • Je bent je bewust van andere mensen en hun omgeving en jouw eigen invloed hierop.
  • Je treedt zeker en met rust op en weet dit gedrag te handhaven, ook in lastige situaties.

   

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

  • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
  • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Een fysieke vaardigheidstoets (sporttest), psychologisch interview, medische keuring en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
  • Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. Voor deze functie zijn meerdere plekken opengesteld. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!
  • Zoals hierboven vermeld is een MBO-2 diploma Beveiliging vereist voor deze functie. Je wordt óók uitgenodigd om te solliciteren als je een MBO-2, MBO-3 of MBO4 diploma hebt in een andere richting. Als je aan de overige voorwaarden voor de functie voldoet, bieden we je namelijk de mogelijkheid om tijdens je werk de MBO-2 diploma Beveiliging te behalen. Dit is een mooie kans, want met dit diploma kun je ook verder doorgroeien binnen onze organisatie. Het is belangrijk dat je vooraf nagaat of je gezien je thuissituatie in staat bent de opleiding te volgen, en of je er voldoende tijd voor kunt vrijmaken. Als je het diploma namelijk niet binnen de gestelde tijd behaalt wordt je contract met DJI beëindigd. De te verwachten opleidingsduur, afhankelijk van je huidige opleiding, is 1 jaar.
  • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer over de functiegroep (Inrichtings)beveiliger

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.https://www.functiegebouwrijksoverheid.nl/functiegebouw#/552

Meer over jouw toekomstige locatie:

De penitentiaire inrichting (PI) Middelburg is een zelfstandige vestiging. Het is een moderne inrichting met diverse regimes. In totaal zijn er bijna tweehonderd detentieplaatsen, verdeeld over een huis van bewaring, een gevangenisregime, een arrestantenregime,een extra zorgvoorziening en een beperkt beveiligde afdeling. Daarnaast verzorgen we politiearrestanten in een complex naast onze inrichting.

 Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering.

 

Dienst Justitiële Inrichtingen:

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

 

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature: D. van der Waal, Teamleider Beveiliging, via 06-52799120

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure: Marley Tel, Corporate Recruiter, via 06-14422282.