Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Penitentiaire Inrichting Middelburg - Torentijd

Torentijdweg 1

4337 PE Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Denise de Jonge

0880722950



www.dji.nl

Vacaturenummer:

V202202170053

Solliciteer

Arbeidsbegeleider (Penitentiaire Inrichting Middelburg)

Penitentiaire Inrichting Middelburg - Torentijd

Einddatum: vrijdag 06 december 2024

Keukenonderdelen lassen, tuingereedschap maken, metalen buizen zagen, bonbondoosjes vouwen of werken in de houthandel, groenvoorziening of de wasserij binnen de Penitentiaire Inrichting Middelburg. 

 

Dit ga je doen

Werken is voor gedetineerden meer dan een dag invulling. Doordat zij wennen aan het dagelijkse arbeidsritme en een vak leren, vergroten zij ook hun kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving. Jij speelt, als Medewerker Arbeid, hier een belangrijke rol in. Op een van de arbeidszalen van de Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg instrueer en stimuleer jij zo’n twaalf gedetineerden om gedisciplineerd aan het werk te gaan. Meestal gaat dit probleemloos. Maar bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden. Wat de situatie ook is, jij bent altijd duidelijk en consequent als het gaat om verwachtingen, grenzen en regels. Het waarborgen van de veiligheid staat binnen Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg ten alle tijden voorop. Zowel voor de doelgroep, je collega’s als jezelf.

Je verdeelt je tijd tussen de werkzaal en je kantoor. Je beantwoordt bijvoorbeeld mails van de externe bedrijven waarvoor we werken of van je collega’s binnen de PI. Zo ontvang je elke ochtend een update over je gedetineerde medewerkers. Wat is de uitslag van hun urinecontroles, heeft iemand een sanctie gehad of heeft een van hen vandaag tijdens het werk een afspraak, bijvoorbeeld bij de Medische Dienst? Daarnaast houd je zorgvuldig de administratie bij, zoals de productieplanning en de verloning, en rapporteer je over hoe de dag is verlopen. Verder voer je voortgangsgesprekken met de gedetineerden en ben je hun praktijkbegeleider in de leertrajecten.

Als het nodig is om de afgesproken productie te halen steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Je staat dan tussen je gedetineerde medewerkers, maar dit tast je positie als Medewerker Arbeid niet aan. Het is belangrijk dat je natuurlijk gezag uitstraalt, dat je stevig in je schoenen staat en dat je durft op te treden als het nodig is, want je staat regelmatig alleen op de zaal. Escaleert er iets? Dan roep je via je pieper je collega’s te hulp, die er altijd binnen een paar seconden zijn.

Voordat je jouw taken zelfstandig uitvoert, word je ingewerkt door een ervaren collega en volg je een 6-weekse interne opleiding. Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen? Laat dan vooral van je horen! Zo is het mogelijk om door te groeien. Denk hierbij aan de functie tot Senior Medewerker Arbeid, een belangrijke schakel tussen de Plaatsvervangend Hoofd Arbeid en de Medewerker Arbeid.  De mogelijkheden tot het volgen van opleidingen liggen ruim voorhanden.

Benieuwd hoe jouw werk er precies uitziet? Bekijk dan onze bedrijfsfilm waarin we verschillende arbeidsbegeleiders aan het woord laten over hun werk.

 

Elma over haar werk als Arbeidsbegeleider:

“Het leuke van mijn werk is dat ik met ontzettend veel verschillende mensen, culturen en problematieken te maken krijg. Ik werk graag met mensen en de afwisseling vind ik echt geweldig. Ik werk nauw samen met de andere Arbeidsbegeleider. We lunchen ook elke dag samen, overleggen veel, onder meer tijdens de tweewekelijkse vergaderingen, en we sporten samen binnen de PI. Dit laatste is onderdeel van ons werk. Het is belangrijk dat we onze conditie op peil houden. En we krijgen hier bijvoorbeeld ook zelfverdediging en leren omgaan met bijvoorbeeld handboeien.”

 

Dit neem je mee:

  • Je hebt minimaal een MBO-4 diploma PBSD. Beschik je nog niet over de vereiste MBO-4 diploma maar wel gemotiveerd om deze te halen? Dan krijg je bij ons de gelegenheid en de tijd dit diploma te behalen. Zie daarover meer onder het kopje  ‘Bijzonderheden’.
  • Je hebt enkele jaren werkervaring in minimaal één van deze richtingen: productie, onderhoud, logistiek, metaal, brood en banket, houtbewerking, textiel, het onderhoud van gebouwen, of zorg en welzijn.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met productieprocessen.
  • Je kunt je goed uitdrukken (mondeling en schriftelijk) in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels.
  • Je beschikt over goede computervaardigheden, waarbij je kennis hebt van de Microsoft Office-applicaties.
  • Je bent fysiek in goede conditie.

 

Dit is jouw kracht:

  • Je bent een evenwichtig persoon en straalt dit ook uit.
  • Je kunt anderen goed aan- en bijsturen, instrueren, begeleiden, coachen, stimuleren en motiveren.
  • Je bent een sociale persoonlijkheid en legt makkelijk contact.
  • Je bent gericht op samenwerking met collega’s.
  • Je weet stellig en met rust op te treden, ook in lastige situaties.
  • Je bent in staat je eigen gedragsstijl aan te passen om zo het gestelde doel te bereiken.

 

Arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris­niveauschaal: 6
  • Maand­salaris: Min € 2.557,- Max. € 3.190,- (bruto)
  • Dienst­verband: tijdelijk met uitzicht op vast
  • Minimaal aantal uren per week: 36
  • Maximaal aantal uren per week: 36

 

Bijzonderheden:

Zoals hierboven vermeld is een MBO-4 diploma PBSD vereist voor deze functie. Je wordt óók uitgenodigd om te solliciteren als je een vakspecialistisch diploma handmatige productie hebt op MBO-2, MBO-3 of MBO-4  niveau. Als je aan de overige voorwaarden voor de functie voldoet, bieden we je namelijk de mogelijkheid om tijdens je werk een MBO-4 diploma PBSD te behalen. Dit is een mooie kans, want met het MBO-4 PBSD diploma kun je ook verder doorgroeien binnen onze organisatie. Het is belangrijk dat je vooraf nagaat of je gezien je thuissituatie in staat bent de opleiding te volgen, en of je er voldoende tijd voor kunt vrijmaken. Als je het diploma namelijk niet binnen de gestelde tijd behaalt wordt je contract met DJI beëindigd.