Westerlicht

Contactgegevens

Adres:

Westerlicht

Noordpoortstraat 5

4331 RP Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Mariska Kesteloo

0642189036


www.westerlicht.eu

Werkgever

Westerlicht

Wij zijn Westerlicht, een stichting met vier locaties verspreid over de provincie Zeeland, in Hulst, Middelburg, Tholen en Zierikzee.

Onze locaties, onze centra voor leven met en na kanker, zetten zich in voor een betere kwaliteit van leven voor het groeiend aantal mensen dat kanker heeft, heeft gehad. Maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Wij doen dit door kwalitatief goede en laagdrempelige psychosociale zorg dichtbij huis aan te bieden. Gasten worden in een warme en huiselijke omgeving welkom geheten door vrijwilligers. Deze getrainde gastvrouwen en gastheren weten wat de impact van kanker is. Wij richten ons niet op de medische kant, maar juist op ondersteuning bij leven met kanker. Wat dat inhoudt kan voor iedere persoon op elk moment verschillen. Daarom werken wij behoeftegericht. Samen met onze gasten kijken we wat hij of zij op dat moment nodig heeft en spelen daarop in met passende mogelijkheden. Zowel binnen als buiten onze centra.

In Nederland leven momenteel 800.000 mensen met de gevolgen van kanker. Door medische ontwikkelingen en vergrijzing neemt dit aantal in de loop naar 2030 toe tot 1 miljoen, mogelijk zelfs 1.4 miljoen.

Op dit moment maken lang niet alle mensen die behoefte hebben aan psychosociale zorg gebruik van het aanbod van onze locaties. Wij verwachten dat het aantal gasten sterk zal gaan groeien, gezien de toenemende cijfers en de druk op de reguliere zorg.